foto: REUTERS/SCANPIX
Kanādas tūristu slepkavībā aizdomās turamā jaunieša tēvs nācis klajā ar pārsteidzošu interviju
Kems Makleods un Braijers Šimegelskis.
Pasaulē
2019. gada 25. jūlijs, 12:17

Kanādas tūristu slepkavībā aizdomās turamā jaunieša tēvs nācis klajā ar pārsteidzošu interviju

Jauns.lv

Pusaudža, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku slepkavību Kanādā, tēvs nācis klajā ar pārsteidzošu interviju, kurā apgalvo – viņa dēls – 18 gadus vecais Braijers Šimegelskis piedalās “pašnāvnieka misijā” un kuru katru dienu mirs.

Kems Makleods un Braijers Šimegelskis, kas iepriekš tika uzskatīti par bezvēsts pazudušiem Kanādā, nu tiek turēti aizdomās par Austrālijas pilsoņa Lukasa Folvlera un ASV pilsones Čīnas Dīzī, kā arī vēl neidentificēta vīrieša slepkavību. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka 19 gadus vecais Kems un 18 gadus vecais Braijers sākotnēji tika uzskatīti par bezvēsts pazudušiem pēc tam, kad policija Britu Kolumbijā atrada sadedzinātu jauniešu automašīnu. Taču dažas dienas vēlāk policijai radušās pamatotas aizdomas, ka tieši abi it kā pazudušie jaunieši varētu būt vainojami tūristu slepkavībā. 

Braijera tēvs intervijā piebildis, ka viņa dēls nepadosies policijai, bet izbeigs savas ciešanas pats. “Faktiski, mans dēls būs miris jau rīt vai parīt. Esmu par to pārliecināts,” piebildis Šimegelska kungs. 

Tāpat tēvs atklājis, ka pusaudzim bijušas uzvedības problēmas jau kopš bērnības un viņš ļoti ietekmējies no video spēlēm. Vecāku šķiršanās 2005. gadā pastiprinājusi Braijera agresivitāti. 

“Normāls bērns nenogalina cilvēkus. Braijers noteikti izjuta dziļas sāpes sevī,” sacīja tēvs.

Tikmēr Kema Makleoda ģimene atteikusies runāt televīzijas kameru priekšā, vien atklājot, ka ļoti raizējoties par savu dēlu. “Kems vienmēr bijis laipns un gādīgs cilvēks, kas palīdzējis apkārtējiem. Mēs nespējam aptvert to, kas ir noticis un ceram, ka Kems atgriezīsies mājās, lai izstāstītu visu stāstu no paša sākuma,” piebildusi Kema māte. 

Abu ģimeņu komentāri presē izskanējuši pēc tam, kad parādījās informācija par pusaudžu iespējamo saistību ar galēji labējiem ekstrēmistiem. 

Jauns.lv jau vēstīja, ka abi jaunie vīrieši tiek uzskatīti par bīstamiem, tāpēc policija brīdina Britu Kolumbijas iedzīvotājus netuvoties tiem un neuzsākt nekādu aizturēšanas operāciju pašu spēkiem, bet nekavējoties zvanīt 911.  

Lukass Folvlers un Čīna Dīzī divas nedēļas pavadīja ceļojot pa Aļasku, kad viņu automašīna saplīsa netālu no Aļaskas šosejas, aptuveni 20 kilometrus no populāras tūristu apskates vietas un 500 kilometrus no vietas, kur sadedzināta tika atrasta Kema Makleoda un Braijera Šimegelska automašīna.  

Lukasa un Čīnas mirstīgās atliekas atrastas netālu no viņu salūzušās automašīnas. Policijai ir pamats uzskatīt, ka abas lietas ir savstarpēji saistītas. Lai gan sākotnēji izskatīta versija, ka abu tūristu slepkavībā un divu jauniešu pazušanā, iespējams, vainojami vieni un tie paši cilvēki, tagad lietā ir jauns pavērsiens – aizdomās tiek turēti it kā pazudušie jaunieši.