foto: Lerijs Murillo-Monkada
Aiz lielveikala saldētavām Aiovā atrastas 9 gadus pazuduša darbinieka mirstīgās atliekas
2019. gada 23. jūlijs, 10:47

Aiz lielveikala saldētavām Aiovā atrastas 9 gadus pazuduša darbinieka mirstīgās atliekas

Jauns.lv

Celtnieki remontdarbu laikā kādā Aiovas štata lielveikalā, demontējot plauktus un saldētavas, šī gada janvārī atrada neidentificētas personas mirstīgās atliekas. Tagad saņemtie DNS testu rezultāti liecina, ka atrastais ir 2009.gada novembrī meklēšanā izsludināts veikala darbinieks, ziņo "CNN".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tolaik 25 gadus vecais Lerijs Murillo-Monkada meklēšanā tika izsludināts 2009.gada 28.novembrī. Šī gada 24.janvārī remontstrādnieki demontēja lielveikalā esošās saldētavas un aiz vienas no tām atrada cilvēka mirstīgās atliekas.

Aizdomās par to, ka atrastais varētu būt pirms gandrīz 10 gadiem pazudušais veikala darbinieks Monkada, tika veikta līķa un Monkadas bioloģisko vecāku DNS salīdzināšana. Tests apstiprinājis, ka atrastais ir viņu pazudušais dēls.

Autopsijā secināts, ka noticis negadījums, jo nekādas vardarbības pēdas uz mirušā ķermeņa netika atrastas. Visticamāk Monkada kāpis uz saldētavas un iekritis aptuveni 50 cm platajā spraugā starp saldētavu un sienu, krītot no vairāk nekā 3 metru augstuma. Skaļais saldēšanas tehnikas troksnis liedzis citiem sadzirdēt vīrieša palīgā saucienus.

foto: ekrānuzņēmums no video
Ēka, kurā atrasts vīrieša līķis.

Kā stāsta bijušie veikala darbinieki, vieta uz saldētavas tika izmantota kā noliktava, turklāt tā bieži tika izmantota arī kā atpūtas vieta.

2009.gadā vecāki par dēla pazušanu ziņojuši pēc tam, kad viņš, esot sliktā garastāvoklī, izgājis no mājām un vairs nav atgriezies. Toreiz viņi policistiem atklājuši, ka dēls varētu uzvesties neadekvāti, jo lieto medikamentus. Lai gan ārā bijis auksts laiks un tuvojusies sniega vētra, no mājas viņš esot izgājis bez apaviem un zeķēm, un bez mājas atslēgām.

Kā atklāj policijas seržants Brendons Danielsons, Monkadam tajā dienā pat neesot bijusi darba maiņa, bet, kā stāstījuši darbinieki, tas neesot bijis nekas īpašs, darbiniekiem arī savās brīvdienās ierasties lielveikalā. Tāpēc neviens neesot vīrietim pievērsis uzmanību un ziņojis par pēkšņo pazušanu.

Zināms, ka lielveikals ticis slēgts 2016.gadā, bet vīrieša mirstīgās atliekas atrastas tikai šogad.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas