foto: Zumapress/Scanpix
"United Airlines" darbinieki iesēdina 14 gadus vecu zēnu lidmašīnā uz nepareizo valsti
Pasaulē
2019. gada 3. jūlijs, 16:53

"United Airlines" darbinieki iesēdina 14 gadus vecu zēnu lidmašīnā uz nepareizo valsti

Jauns.lv

14 gadus vecs zēns, kas vienatnē ar lidsabiedrības "United Airlines" lidmašīnu ceļoja no ASV Ziemeļkarolīnas štata Roli pilsētas uz Stokholmu Zviedrijā, lai apciemotu savus vecvecākus, tika iesēdināts nepareizajā savienotajā reisā, kā rezultātā zēns gandrīz nonāca Vācijā, ārvalstu medijiem atklājusi bērna māte.

14 gadus vecais Antons Bergs "United Airlines" lidmašīnā uz Ņūarkas pilsētu Ņūdžersijā iekāpa Roli pilsētā Ziemeļkarolīnā. Zēna mamma bija samaksājusi lidsabiedrībai par papildus pakalpojumu pavadīt nepilngadīgo līdz viņa savienotajam reisam ar "Scandinavian Airlines" uz Stokholmu Zviedrijā.

Ierodoties Ņūarkas lidostā, "United Airlines" darbinieks pavadīja zēnu no C termināla līdz B terminālim, kur sākotnēji bija ieplānots reiss uz Stokholmu, tomēr, kā vēlāk noskaidrojās, lidostā tika veiktas pēdējā brīža izmaiņas un iekāpšana tika pārcelta citur. Rezultātā Antons tika iesēdināts lidsabiedrības "Eurowings" lidmašīnā uz Diseldorfu Vācijā.

Iekāpjot lidmašīnā, Antons sazinājās ar mammu un stāstīja, ka lidmašīnā daudzi runā vācu valodā. Zēna mamma Brenda atskārta, ka viņas dēls iesēdināts nepareizajā lidmašīnā un "Eurowings" darbinieki bija pavirši pārbaudījuši 14 gadus vecā Antona dokumentus.

Brenda nekavējoties centās sazināties ar "United Airlines", "Eurowings" un "Scandinavian Airlines" pārstāvjiem. Tikai īsu brīdi pirms pacelšanās lidmašīna tomēr atgriezās atpakaļ pie lidostas termināla un zēns no reisa uz Vāciju tika veiksmīgi izsēdināts.

Pēc vairākām stundām Antona mamma sociālajos tīklos vēstīja, ka viņas dēlam astoņas stundas vēlāk nozīmēts cits reiss uz Stokholmu ar vēl vienu pārsēšanos Dānijā.

"United Airlines" publiski atvainojusies zēnam un viņa ģimenei par notikušo. Antona ģimene bija samaksājusi 150 ASV dolārus par pakalpojumu pavadīt nepilngadīgo līdz savienotajam reisam, ko lidsabiedrība ģimenei vēlāk atmaksāja.