foto: AP/Scanpix
Nofilmēts jauns video, kurā Vācijas kanclere Angela Merkele atkal redzama trīcam
Stāvot līdzās Vācijas prezidentam Frankam Valteram Šteinmeieram, kanclere Angela Merkele atkal trīcēja.
Pasaulē
2019. gada 27. jūnijs, 12:03

Nofilmēts jauns video, kurā Vācijas kanclere Angela Merkele atkal redzama trīcam

Jauns.lv

Angela Merkele ceturtdien tikās ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru. Preses pārstāvji un klātesošie viesi atkal redzēja kancleri trīcam. Tas noticis jau otro reizi pēdējo divu nedēļu laikā, bet viņas preses sekretārs paziņoja, ka ar kancleri viss esot kārtībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Stāvot miera stājā un klausoties prezidenta uzrunā, Merkele atkal bija redzama nekontrolējami trīcam. Kanclere mēģināja sakrustot rokas, lai ierobežotu nevēlamās ķermeņa kustības, bet tas nelīdzēja.

Video redzams, ka kanclerei tiek piedāvāta ūdens glāze, bet viņa no tās atsakās.

64 gadus vecā Merkele piedalījās tieslietu ministres Katarinas Bārlijas atvadu ceremonijā, kura pamet amatu, lai kļūtu par likumdevēju Eiropas Parlamentā.

foto: AP/Scanpix
Stāvot līdzās Vācijas prezidentam Frankam Valteram Šteinmeieram, kanclere Angela Merkele atkal trīcēja.

Merkeles preses sekrtetārs ziņoja, ka kanclere piedalīeis jaunā tieslietu ministra zvēresta nodošanas pasākumā.

Arī 18. jūnijā Merkele bija redzama trīcam, kad viņa tikās ar Ukrainas prezidentu  Volodimiru Zelenski. Vēlāk preses konferencē Merkele paskaidroja, ka nu jau jūtas labāk un ka trīce bijusi no organisma dehidrēšanās karstajā dienā. Pēc ceremonijas viņa tūdaļ izdzērusi trīs glāzes ūdens un sajutusies labāk. To, ka viss nav bijis tik traki, kā no malas izskatījās, apliecināja arī viņas viesis Zelenskis. Taču pasaules medijos un arī sociālajos tīklos raisījušās bažas par Merkeles kopējo veselību, jo no vienkārši slāpēm cilvēki parasti tā netrīc.

Uz jautājumu vai kanclere piedalīsies šīs nedēļas nogalē gaidāmajā G20 samitā Japānā, preses sekretārs telefoniski atbildēja: "Viss notiek pēc plāna. Ar kancleri viss ir kārtībā."

Savu viedokli par Merkeles trīcēšanu 18. jūnijā izteicis britu ārsts Maikls Fitzpatriks.

Fitzpatriks medijiem atzinis - “Es noskatījos šo video, un teikt, ka trīce iestājusies no atūdeņošanās, ir pilnīgas muļķības!”.
Fitzpatriks atzīst, ka dīvainākais ir tas, ka trīce ilgusi īsu brīdi un pēc tam Merkele atkal izskatījusies pilnīgi vesela un mierīga. Ārsts atzīst, ka zina, kā izpaužas ķermeņa dehidratācija un trīce noteikti nav viena no atūdeņošanās pazīmēm. Viņš gan noliedz komentētāju izteikto versiju par Pārkinsona slimību - šajā gadījumā trīce būtu ilgstoša un vairāk izteikta vienā ķermeņa pusē.

Ārsts uzskata, ka šādu trīci varētu būt izraisījusi infekcija – pie infekcijas ķermenim ir raksturīgs drudzis, kad pēkšņi var mainīties temperatūra no augstas uz zemu, tas arī varētu izraisīt intensīvu drebēšanu.

“Tas ir līdzīgi kā tad, kad ķermenis trīc no aukstuma, taču šajā gadījumā, tas var trīcēt, mēģinot iznīcināt infekcijas izraisītāju,” piebilda Fitzpatriks. Tāpat viņš atzīst, ka šādai nekontrolētai trīcēšanai var būt arī daži ļoti nopietni iemesli, kā piemēram malārija vai panikas lēkme, tomēr maz ticams, ka Kanclere Vācijā varētu saķert tropu slimību, tāpat maz ticams, ka politikā ilgstoši darbojies cilvēks pēkšņi tik ļoti satrauktos, uzņemot savā dzimtenē jaunievēlētu prezidentu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās