Baiss VIDEO: publicēts materiāls ar akrobātu kritienu no 12 metru augstuma
foto: Ekrānuzņēmums
Valendu ģimenes darlībnieki gaisā balansēja uz šaurām virvēm un izmēģināja astoņu cilvēku piramīdu.
Pasaulē

Baiss VIDEO: publicēts materiāls ar akrobātu kritienu no 12 metru augstuma

Jauns.lv

Sarasotas apgabala šerifa ofiss publicējis video, kurā redzams 2017.gada cirka negadījums. Tajā redzams, kā traumas gūst pieci dalībnieki no slavenās Valendu ģimenes akrobātiem. Viens no nelaimes gadījumā kritušajiem dalībniekiem par incidentu uzsācis prāvu.

Baiss VIDEO: publicēts materiāls ar akrobātu kriti...

Valendu ģimenes dalībnieki gaisā balansēja uz šaurām virvēm un izmēģināja astoņu cilvēku piramīdu, līdz viena no dalībniecēm zaudēja līdzsvaru un notika nenovēršamais. Valendas bieži savus trikus veic bez drošības līdzekļiem un tos neizmantoja arī šajā reizē.

Incidents notika Sarasotas cirkā 2017.gada 8.februārī. Lijana Valenda 12 metru augstumā nenoturēja līdzsvaru un krita, paraujot līdzi visus pārējos. Pieci no akrobātiem kritienā iedzīvojās kaulu lūzumos, bet trijiem incidentā izdevās satvert virvi un palikt karājamies.

foto: Ekrānuzņēmums
Valendu ģimenes darlībnieki gaisā balansēja uz šaurām virvēm un izmēģināja astoņu cilvēku piramīdu.
Valendu ģimenes darlībnieki gaisā balansēja uz šaurām virvēm un izmēģināja astoņu cilvēku piramīdu.

Nika Valendas māsa Lijana pēc incidenta pastāstīja, ka salauzusi teju visus sejas kaulus. Lai atgūtu sejas aprises, ķirurgi sievietes sejā ievietoja 3 plāksnes un 72 skrūves.

Valendu ģimene ir apņēmusies turpināt uzstāšanos, neskatoties uz šo dramatisko kritienu

Par Valendu ģimeni

"Lidojošie Valendas" bija cirka mākslinieku ģimene. Tās sastāvā ietilpa Karls, viņa sieva Helēna Kreisa, viņa brālis Hermans, un vairāki citi ģimenes locekļi. Karls Valenda ieviesa bīstamo triku ar nosaukumu Septiņu cilvēku krēsla piramīda, kurā septiņi cilvēki gaisā balansē uz šaurām virvēm (un krēsla) bez jebkādiem drošības tīkliem. Valendas neapšaubāmi bija lieliski akrobāti un pārgalvji, bet 1962. gadā viņu triks nogāja greizi. Priekšējais akrobāts nokļūdījās, un trīs cilvēki nokrita uz zemes no 9,7 metru augstuma. Karla Valendas dēls Ričards un māsasdēls Dīters gāja bojā. Trešais nokritušais - Valendas adoptētais dēls Mario tika paralizēts.

Arī citi Valendu ģimenes locekļi ir miruši no šādiem kritieniem, piemēram, Karls Valenda 1978. gadā nāvējoši krita, ejot pa virvi, kas nostiepta starp divām augstceltnēm.

Amerikāņu akrobāts Niks Valenda šķērso Niagāras ūdenskritumu

2012. gadā amerikāņu akrobāts Niks Valenda, ejot pa virvi, šķērsoja Niagāras ūdenskritumu.

Tobrīd 33 gadus vecais Valenda ceļu no ASV uz Kanādu virs ūdenskrituma veica 25 minūtēs, lai gan bija plānojis to izdarīt 35 līdz 40 minūtēs. Valendas gājienu pa virvi, kas atradās 60 metru augstumā, ūdenskrituma abos krastos noskatījās kopumā apmēram 100 tūkstoši cilvēku, un to ar piecu sekunžu nobīdi tiešraidē pārraidīja amerikāņu telekanāls ABC.

Lai gan Valenda bieži savus trikus veic bez drošības līdzekļiem, šoreiz, pēc Kanādas varas iestāžu pieprasījuma, viņš tos izmantoja.

Iepriekšējo reizi Niagāras ūdenskritums pa virvi tika šķērsots 19.gadsimtā. Tagad tas ir aizliegts, taču Valendam, kurš ir Amerikā pazīstams akrobāts, tika izdarīts izņēmums.