foto: Ekrānuzņēmums
Londonas parkā zīdaini atradušie lietuvieši: "Raudāšana viņai izglāba dzīvību"
Ovīdijs Žvaļausks atklāja, ka pieskaroties bērniņš licies ļoti auksts, viņas pierīte izskatījusies apsarmojusi.
Pasaulē
2019. gada 4. februāris, 19:50

Londonas parkā zīdaini atradušie lietuvieši: "Raudāšana viņai izglāba dzīvību"

Jauns.lv / LETA

Divi Londonā dzīvojoši lietuvieši - māte un dēls - izglābuši dzīvību jaundzimušai meitenītei, kas bija ielikta iepirkumu somā un atstāta parkā līdzās soliņam pie bērnu rotaļlaukuma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

50 gadus vecā Rima Žvaļauskiene aukstā un sniegainā vakarā izvedusi pastaigāties suni un parkā pavisam netālu no mājām izdzirdējusi raudāšanu, ko sākumā pat noturējusi par kāda dzīvnieka izdotām skaņām un nav iedrīkstējusies pieiet tuvāk, bet piezvanījusi līdzās dzīvojošajam dēlam, kurš tūdaļ atsteidzies pie viņas.

foto: Ekrānuzņēmums
Meitenīte bija ielikta iepirkumu somā un atstāta parkā līdzās soliņam pie bērnu rotaļlaukuma.

Izrādījies, ka plastmasas somā, ietīts baltā dvielī, skaļi raud zīdainītis. Rima, kas pati Lietuvā strādājusi par vecmāti, no mājām steigšus atnesusi siltu segu, kurā ietinusi bērniņu, bet dēls tikmēr izsaucis policiju un ātro palīdzību un meitenīte nogādāta slimnīcā.

foto: Ekrānuzņēmums
Ovīdijs Žvaļausks atklāja, ka pieskaroties bērniņš licies ļoti auksts, viņas pierīte izskatījusies apsarmojusi.

Pēc mediķu teiktā, viņas stāvoklis ir stabils. Lēsts, ka meitenīte atrasta nepilnu stundu pēc piedzimšanas, viņai vēl bijusi klāt nabassaite.

Kā medijiem stāstījis Ovīdijs Žvaļausks, pieskaroties bērniņš licies ļoti auksts, viņas pierīte izskatījusies apsarmojusi.

"Raudāšana viņai izglāba dzīvību," piebildusi Rima.

foto: scanpix
"Raudāšana viņai izglāba dzīvību," pastāstīja meitenīti atradusī 50 gadus vecā Rima Žvaļauskiene.

Policija aicinājusi atsaukties meitenītes māti vai kādu, kas varētu kaut ko par viņu zināt, pieļaujot, ka viņai pēc dzemdībām varētu būt vajadzīga mediķu palīdzība.

"Mēs esam nopietni norūpējušies par jūsu veselību. Mums ir svarīgi zināt, ka ar jums viss ir kārtībā," teikts mātei adresētajā policijas paziņojumā. Policija arī publiskojusi fotoattēlu, kur redzama meitenīte, kas slimnīcā pieslēgta pie sistēmas.

Policisti aptaujājuši tuvējo māju iedzīvotājus, kuri atzīst, ka notikušais viņus skāris dziļi. "Viņai nevajadzēja atstāt bērnu sniegā un aukstumā, viņa būtu varējusi nolikt somu pie manām durvīm un nospiest zvana pogu," sacījusi kāda māmiņa.

"Kaimiņi domā, ka viņa dzemdējusi bērniņu turpat parkā. Es par viņu patiesi pārdzīvoju. Viņa, jādomā, bija tik izmisusi, bet izdarīja to labāko, ko tobrīd spēja, zinot, ka šai vietai diezgan bieži staigā garām cilvēki," spriedusi netālu dzīvojoša vecmāmiņa.

Mediķi meitenītei devuši vārdu Romana, jo viņa atrasta Īsthemas rajonā, netālu no Londonas Romiešu ceļa.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās