VIDEO: gaidāmā bērna dzimuma atklāšanas ballīte beidzas ar traģēdiju
Pasaulē
2018. gada 28. novembris, 11:49

VIDEO: gaidāmā bērna dzimuma atklāšanas ballīte beidzas ar traģēdiju

Jauns.lv

Atklātībā nācis video, kurā redzams, kā pagājušajā gadā Arizonā kāds tēvs, gribēdams atklāt sanākušajiem gaidāmā bērna dzimumu, izraisījis 20 tūkstošu hektāru plašu ugunsgrēku, ziņo ārvalstu mediji.

Notikumi risinājās pagājušā gada aprīlī Arizonā, un nu ir beidzies tiesas process, kurā par vainīgu atzīts mazuļa tēvs Deniss Dikijs. Vīrieša neapdomīgā rīcība pagājušā izraisījusi milzu ugunsgrēku,  valstij nodarot zaudējumus astoņu miljonu ASV dolāru vērtībā. Ar postošajām liesmām cīnījušies aptuveni 800 ugunsdzēsēji.

Par laimi neviens necieta, tomēr simtiem cilvēku bija spiesti evakuēties no savām mājām.

Robežzsardzē strādājošais Dikijs bija ieplānojis grandiozu bēbīša dzimuma atklāšanu, ar šaujamieroci sašaujot mērķi, kas pildīts ar krāsainām sprāgstvielām. Mērķis tika novietots sausā zālē, starp kaltušiem kokiem.

Pēc šāviena uz neilgu brīdi atklājās zilā krāsa, kuru ātri vien nomainīja liesmas. Tikko atklāto sajūsmu par gaidāmo bērnu aizēnoja drūmā realitāte – nekavējoties bija jāsauc ugunsdzēsēji. Video dzirdams, kā kāds aizkadrā kliedz, ka jāsāk kravāt mantas.

“Tas bija nelaimes gadījums,” taisnojās neapdomīgais vīrietis, “Es par notikušo jūtos drausmīgi. Tā noteikti bija viena no šausmīgākajām dienām manā dzīvē.”

Lai gan sākotnēji ASV tiesa Dikijam noteica atmaksāt astoņu miljonu zaudējumu, Federālā tiesa šī gada oktobrī sodu samazināja līdz 200 tūkstošiem ASV dolāru, jo Dikijs vainu atzinis un sadarbojies ar izmeklētājiem. 100 tūkstoši viņam jāsamaksā atlīdzībā pēc tiesas prāvas, savukārt nākamos 20 gadus ik mēnesi jāveic maksājums 500 dolāru apmērā.

Dikija advokāts skaidro, ka lielo naudu vīrietis gatavojas izņemt no saviem pensiju fondiem, cerot arī saglabāt darbu robežsardzē.

Gaidāmā bērna dzimuma atklāšanas ballītes atsevišķās valstīs ir kļuvušas ļoti populāras. Topošie vecāki pēc iespējas radošāk cenšas izpausties, ar krāsām atklājot, vai gaidāms puika vai meitenīte. Nereti šajos pasākumos tiek izmantotas arī sprāgstošas lietas.

Tēmas