foto: AFP/Scanpix/LETA
#MeToo aizsācēja maksājusi izlīguma naudu aktierim, kas viņu apsūdzējis seksuālā uzbrukumā
42 gadus vecā Ardžento bija viena no pirmajām aktrisēm, kas pērn apsūdzēja producentu Hārviju Vainstainu seksuālā uzmācībā, aizsākot kustību #MeToo.
Pasaulē
2018. gada 20. augusts, 22:27

#MeToo aizsācēja maksājusi izlīguma naudu aktierim, kas viņu apsūdzējis seksuālā uzbrukumā

LETA

Viena no redzamākajām kustības #MeToo aktīvistēm, itāļu aktrise un režisore Asja Ardžento vienošanās ietvaros samaksājusi prāvu naudas summu gados jaunam aktierim, kas viņu apsūdzējis seksuālā uzbrukumā, pirmdien vēsta laikraksts "The New York Times".

Advokātu dokumentu informācija laikrakstam atsūtīta šifrētā e-pastā, bet to autentiskumu apstiprinājuši "cilvēki, kas ir pazīstami ar šo lietu", norādīja laikraksts.

Nedz Ardžento, nedz Džimijs Benets, kas šajā lietā atbilstoši apsūdzībām bijis upuris, situāciju nevēlējās komentēt.

Atbilstoši apsūdzību versijai 2013.gadā Ardžento kādā Kalifornijas viesnīcā bijušas dzimumattiecības ar Benetu, kuram tobrīd bijuši 17 gadi.

foto: AFP/Scanpix/LETA
2013.gadā Ardžento kādā Kalifornijas viesnīcā bijušas dzimumattiecības ar Benetu, kuram tobrīd bijuši 17 gadi.

Viņi abi bijuši pazīstami jau labu laiku. Benets, vēl būdams bērns, filmējies 2004.gadā Ardžento režisētā filmā, un abu starpā izveidojušās mātes un dēla attiecībām līdzīgas saites.

Šogad Ardžento piekritusi maksāt Benetam 380 000 dolāru un aprīlī veikusi pirmo 200 000 dolāru maksājumu.

To paredz ārpus tiesas panāktā vienošanās, kurā gan neesot nosacījuma par informācijas neizpaušanu.

42 gadus vecā Ardžento bija viena no pirmajām aktrisēm, kas pērn apsūdzēja producentu Hārviju Vainstainu seksuālā uzmācībā, aizsākot kustību #MeToo. Tās gaitā tika atmaskota izplatītā seksuālās uzmācības un izmantošanas kultūra izklaides industrijā un citās sfērās.

Kā norāda laikraksts, Benets uzsācis juridisku procesu pret Ardžento mēnesi pēc tam, kad viņa bija publiski apsūdzējusi Vainstainu, jo "redzēt, ka Ardžento sevi pozicionē kā seksuāla uzbrukumu upuri, bijis neizturami".