Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mežaparkā darbu sāk multimediju gaismas izstāde “Alise Brīnumzemē” 
foto: Publicitātes
Sabiedrība

Mežaparkā darbu sāk multimediju gaismas izstāde “Alise Brīnumzemē” 

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Mežaparkā svinīgā pasākumā ar izstādes draugiem un sabiedrībā zināmiem cilvēkiem tika atklāta ilgi gaidītā multimediju gaismas izstāde “Alise Brīnumzemē”. No 18. oktobra izstāde pieejam visiem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem.

Mežaparkā darbu sāk multimediju gaismas izstāde “A...

Pasākumā īpašu noskaņu radīja Trakais Cepurnieks, kurš aicināja viesus uz tējas ceremoniju un cienāja ar gardām kūkām. Aktieris Gints Andžāns bija iejuties Baltā Zaķa lomā, kas steidzīgi mēģināja izvest viesus cauri pasakas sižetam. Šis dzīvīgais un humoristiskais tēlu atveidojums piešķīra izstādes atklāšanai īpašu maģiju.

“Garden of Lights” unikālā multimediju Izstāde ir neaizmirstama vizuālā pieredze, kas apvieno gaismas instalācijas, projekcijas un skaņas efektus. Jau pērn pirmā izstāde iekaroja rīdzinieku sirdis un uzticību, savukārt šogad izstādes galvenais temats ir “Alise Brīnumzemē”. Mazuļi un pieaugušie sastaps brīnumiem pilnu atmosfēru, dodoties ceļojumā pa pasakas sižetiem kopā ar Balto trusi, Trako cepurnieku, Češīras kaķi, Karalieni un citiem tēliem. 

“Mēs visi vēlamies ieraudzīt kādu brīnumu, īpaši pirms svētkiem, kas ir svarīgi ikvienam Latvijas iedzīvotājam: neatkarības proklamēšanas dienas un Ziemassvētkiem! Kad rudens vairs nepriecē ar spilgtām krāsām, bet dienas kļūst aizvien īsākas, ir īstais brīdis gūt jaunus, aizraujošus iespaidus interaktīvajā gaismas izstādē. Tas būs burvīgs piedzīvojums visiem – gan lielajiem, gan mazajiem,” uzsver “Wonderful Lighting” vadītājs Mihals Čojnackis. 

Multimediju izstādē būs redzamas 80 skulptūras, kas attēlo visiem zināmās ainas no iecienītās pasakas. Skulptūru tapšanā ir izmantotas 200 000 LED spuldzes ar virteņu kopējo garumu - 10 kilometri, turklāt izstādes apmeklētājus gaida ne tikai tās, bet arī interaktīvās takas un neskaitāmas foto zonas.

foto: Publicitātes

“Mūsu gaismas projekti ir apskatāmi vien dažās Eiropas valstīs – Polijā, Rumānijā, Ungārijā, Beļģijā, Čehijā, kā arī ASV. Baltijas valstīs mēs izvēlējāmies Latviju kā reģiona centru. Trīs gadu laikā (no 2020.gada līdz 2023.gadam) mūsu organizētās multimediju izstādes ir apmeklējuši 2,3 miljoni cilvēku, un mēs ļoti ceram, ka arī šogad būs liela iedzīvotāju un galvaspilsētas viesu interese,” stāsta Čojnackis. 

Izstāde tiek veidota sadarbībā ar starptautisko kompāniju “S4 Lights”, kuras multimediju projekti ir populāri Eiropā un ASV, piesaistot miljoniem apmeklētāju, tostarp arī tādām kulta vietām kā “Disneyland” un “SeaWorld”. Izstāde gaida visus – ģimenes ar bērniem, tehnoloģiju cienītājus un tos, kuri meklē iedvesmu un maģiju, brīvdienās un darba dienās no plkst.17:00 līdz 21:00. Izstāde būs pieejams apmeklētājiem no 18. oktobra līdz 2. martam, arī svētku dienās. Biļetes jau ir nopērkamas “Biļešu Paradīze” vietnē .