Sabiedrība
2024. gada 17. septembrī, 23:19

VIDEO: Gardenes iedzīvotājiem ir sava versija par to, kādēļ zēns izgudroja stāstu par savu nolaupīšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Iedzīvotāji Dobeles pusē atklāj, ka pēc ziņām, par iespējamo deviņgadīgā zēna nolaupīšanas mēģinājumu visi bijuši izbīlī, tomēr vietējiem ir versija, kādēļ zēns samuldējies par saskarsmi ar laupītāju, norāda "degpunktā".

VIDEO: Gardenes iedzīvotājiem ir sava versija par ...

Gardenes iedzīvotāji šodien ar aizdomām vēroja ikvienu automašīnu, kas pabrauca garām ciemam. Te runāja, ka aizvadītajā vakarā kāds vīrietis baltā busiņā centies nolaupīt deviņgadīgu zēnu. “Cik es saprotu, tad viņu kaut kā pievilināja, un tad viņš kaut kā saprata, un tad viņam pūta to piparu gāzi, cik es sapratu. Tad viņš tā kā aizmuka,” stāsta vietējā iedzīvotāja. “Vaktējam. Mēs sakām arī vecākiem, ka vakaros nevajag laist bērnus vienus pašus. Bet nāk, bērni vieni paši nāk,” stāsta vietējā veikala darbiniece.

Tomēr, likumsargi dienas vidū iedzīvotāju raizes mazināja, norādot, ka ziņas par iespējamo bērna nolaupīšanu Dobeles novadā nav apstiprinājušās - bērni stāstu izdomāja, lai izspruktu no sastrādātajām blēņām. "Policijā saņemtā informācija par iespējamu bērna laupīšanas mēģinājumu 16.septembra vakarā Dobeles novadā, Auru pagastā, Gardenē neapstiprinājās. Veicot rūpīgu informācijas pārbaudi, konstatēts, ka bērns ar draugiem situāciju izdomāja un tadējādi vēlējās slēpt sastrādātās blēņas," vēstīja likumsargi.

Kāda ģimene atklāj savu versiju, kādēļ zēns mājās vecākiem samuldējies. Viņi norāda, ka "zēns kopā ar vēl dažiem draugiem rotaļlaukumā ir spēlējies ar asaru gāzes baloniņu. Viens otram to nejauši iepūtuši sejā un viens no puikām, lai izvairītos no atbildības, aizejot mājās ar asarām acīs, izstāstījis izdomātu stāstu, ka noticis nolaupīšanas mēģinājums. Bērna vecāki reaģējuši nekavējoties un rakstījuši policijā iesniegumu".

“Nu tur trīs bērni ap astoņiem vakarā bērnu laukumā sapūta viens otru, un pēc tam radās informācija, ka bērnu astoņos vakarā gribēja nolaupīt un sapūta. Līdzīgs tas stāsts,” stāsta vietējā iedzīvotāja. “Drīzāk vecākiem baidījās atzīties,” piebilst cits iedzīvotājs.

Vairāk skaties video!