RIGA OPEN 2024: Starptautiskais turnīrs pulcēja 623 sportistus no 48 valstīm
foto: Publicitātes foto
Runā Rīga
Šodien 10:40

RIGA OPEN 2024: Starptautiskais turnīrs pulcēja 623 sportistus no 48 valstīm

Reklāmas projekts

Šogad starptautiskais taekvondo turnīrs RIGA OPEN piesaistīja 623 dalībniekus no 48 valstīm, kuri pārstāvēja 156 komandas. Sacensībās piedalījās arī 40 starptautiskie tiesneši. Turnīrs norisinājās divas dienas: pirmajā dienā startēja kadeti (11–14 gadi) un juniori (15–17 gadi), bet otrajā dienā – pieaugušie sportisti (no 17 gadiem).

RIGA OPEN 2024: Starptautiskais turnīrs pulcēja 62...

Pasaules līmeņa dalībnieki

Starp turnīra dalībniekiem bija daudz titulētu sportistu: Eiropas un pasaules čempionātu laureāti, kā arī Olimpisko spēļu dalībnieki. Daudziem tas bija ne tikai parasts sacensību turnīrs, bet arī iespēja uzlabot savas pozīcijas pasaules reitingā. Turnīra laureāti ieguva reitinga punktus, kas palīdzēs viņiem kvalificēties nākamajās Olimpiskajās spēlēs.

foto: Publicitātes foto

Komandu rezultāti

Pirmajā sacensību dienā vislabāk veicās Ukrainas komandai, kas ieguva pirmo vietu valstu konkurencē. Otrajā vietā tika Azerbaidžānas komanda, trešajā – Francijas, ceturtajā – Gruzijas, bet piektajā vietā ierindojās Latvijas izlase. Kopumā pirmajā sacensību dienā medaļas izcīnīja 28 nacionālās komandas, pārstāvot dažādus šo valstu klubus.

foto: Publicitātes foto

Tehnisko delegātu novērtējums

Turnīra organizāciju augsti novērtēja pasaules federācijas tehniskais delegāts Miklošs Patafalti (Ungārija) un Eiropas Taekvondo federācijas tehniskais delegāts Kriss Pragalos (Grieķija), kuri uzraudzīja sacensību norisi. Delegāti atzīmēja augsto turnīra organizācijas līmeni, kas rada cerības, ka Latvijas Taekvondo federācija spēs nākamajā gadā šo tradicionālo turnīru sarīkot vēl augstākā līmenī.

foto: Publicitātes foto

Godājamie viesi

Turnīra goda viesu vidū bija Korejas Republikas konsuls, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Raimonds Lazdinš, Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Raitis Keselis un citas augsta līmeņa personas, kas uzsvēra šī notikuma nozīmīgumu Latvijas sporta dzīvē.

foto: Publicitātes foto

Turnīra statuss un perspektīvas

Starptautiskie turnīri, kas iekļauti pasaules taekvondo federācijas kalendārā, tiek klasificēti pēc G sistēmas. Turnīrs RIGA OPEN ir G1 kategorijas turnīrs, kas nozīmē, ka sportisti var nopelnīt starptautiskā reitinga punktus.

RIGA OPEN turnīra rezultāti

Latvijas izlase, kuru pārstāvēja vairāki klubi, izcīnīja 11. vietu kopvērtējumā starp 48 valstīm.
• Oficiālie rezultāti pieejami Latvijas Taekvondo federācijas mājaslapā: https://www.taekvondo.lv/
• Fotogrāfijas un turnīra sociālā aktivitāte pieejama Facebook lapā – Riga open international tournament.

RIGA OPEN 2024 turnīrs atstāja pozitīvu iespaidu gan dalībniekiem, gan organizatoriem, radot lieliskas perspektīvas tā rīkošanai vēl augstākā līmenī nākamajā 2025. gadā.

Šogad turnīru RIGA OPEN atbalstīja:

  • Rīgas dome
  • Izglītības un zinātnes ministrija
  • Latvijas Olimpiskā komiteja
  • Latvijas Sporta federāciju padome
  • LIAA (Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra)