Dobeles novadā bērns sastrādā blēņas un izdomā stāstu par savu nolaupīšanu. Vecāki izsauc policiju
foto: Shutterstock
Pēc vecāku liecībām Dobeles pusē tika meklēts balts mikroautobuss.
112
2024. gada 17. septembrī, 17:52

Dobeles novadā bērns sastrādā blēņas un izdomā stāstu par savu nolaupīšanu. Vecāki izsauc policiju

Anna Klāra

Jauns.lv

Ziņas par iespējamo bērna nolaupīšanu Dobeles novadā nav apstiprinājušās. Likumsargi vēsta, ka bērni stāstu izdomāja, lai izspruktu no sastrādātajām blēņām.

Dobeles novadā bērns sastrādā blēņas un izdomā stā...

"Policijā saņemtā informācija par iespējamu bērna laupīšanas mēģinājumu 16.septembra vakarā Dobeles novadā, Auru pagastā, Gardenē neapstiprinājās. Veicot rūpīgu informācijas pārbaudi, konstatēts, ka bērns ar draugiem situāciju izdomāja un tadējādi vēlējās slēpt sastrādātās blēņas," vēsta likumsargi.

Jau ziņots, ka otrdien, 17. septembrī, Latvijas iedzīvotājus satrauca ziņas par iespējamu bērnu nolaupīšanas mēģinājumu Dobeles pusē. Sociālajos medijos publiskotā informācija liecināja, ka pirmdienas vakarā Gardenē it kā mēģināts nolaupīt deviņgadīgu zēnu. Nolaupīšanas mēģinājuma laikā puisēnam esot bijis piedāvāts iekāpt auto, kad viņš atteicās, tika izmantota piparu gāze, kura par laimi puisēnam netrāpīja acīs, bet uz citām sejas daļām, līdz ar to bija iespēja no laupītājiem aizbēgt. Bērnu zagļi esot bijuši ar baltu mikroautobusu. Patreiz puisēns esot mājās pie saviem vecākiem un viss veiksmīgi beidzies. 

Pēc šīm liecībām Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Rietumzemgales iecirkņa amatpersonas aicināja atsaukties iedzīvotājus, kuru rīcībā būtu jebkāda informācija par baltas krāsas mikroautobusu, kas, iespējams, pirmdienas vakarā ap plkst.20 pārvietojās Dobeles novada Auru pagasta Gardenē vai citā tuvākajā apkārtnē. Tāpat tika ziņots, ka aizdomīgais busiņš manīts arī šorīt, kad bērni sabiedriskā transporta pieturā gaidījuši skolas autobusu.