Reperim Diddy draud mūža ieslodzījums
foto: Shutterstock
Reperis tiek apsūdzēts vairākos smagos noziegumos.
Slavenības
Šodien 11:20

Reperim Diddy draud mūža ieslodzījums

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Daudzas mūzikas pasaules godalgas saņēmušais amerikāņu reperis Šons "Diddy" Kombss, kuru vairākas sievietes apsūdzējušas seksuālos uzbrukumos, nesen tika aizturēts. Viņam izvirzītas apsūdzības par izspiegošanu, seksuālu tirdzniecību un transportēšanu. Par to reperim draud mūža ieslodzījums.

Reperim Diddy draud mūža ieslodzījums...

Reperis paliks federālajā apcietinājumā pirms tiesas prāvas par sazvērestību un apsūdzībām seksa tirdzniecībā pēc tam, kad viņa advokātiem trešdien neizdevās pārsūdzēt tiesneša lēmumu atteikt viņam atbrīvojumu pret drošības naudu.

Hiphopa māksliniekam izvirzītas vairākas nopietnas apsūdzības saistībā ar seksa verdzību un, ja 54 gadus vecais Kombss tiks atzīts par vainīgu, viņam draud pat mūža ieslodzījums. Reperis savu vainu noliedz.

Prokurori apgalvo, ka Kombss ar savas biznesa impērijas starpniecību izveidoja un vadīja “noziedzīgu uzņēmumu”, kas bija iesaistīts tādos noziegumos kā seksuālā tirdzniecība, piespiedu darbs, cilvēku nolaupīšana, dedzināšana, kukuļošana un tiesas kavēšana, teikts federālajā apsūdzības rakstā.

Apsūdzības rakstā teikts, ka Kombss “vairāk nekā desmit gadus ļaunprātīgi izmantoja, draudēja un piespieda sievietes un citus cilvēkus sev apkārt, lai apmierinātu savas seksuālās vēlmes, aizsargātu savu reputāciju un slēptu savu rīcību”.

Prokurori iebilda pret Kombsa atbrīvošanu, norādot tiesai, ka viņš ir mēģinājis ietekmēt lieciniekus, un apgalvojot, ka “apdraudējuma risks ir akūts”. Viņi norādīja arī uz iespējamo ieroču slēptuvi, kas atrasta Kombsa guļamistabas skapī, un viņa piekļuvi miljoniem dolāru bankas kontos un skaidro naudu, kas padara viņu par potenciālu bēgli no taisnīgas tiesas.

Tāpat federālie prokurori apgalvoja, ka vismaz ducis liecinieku personīgi novērojuši mūzikas magnāta vardarbību pret sievietēm. Kā zināms, maijā telekanāls CNN publiskoja videoierakstu, kurā redzams, kā Kombss 2016.gadā viesnīcā uzbrūk savai toreizējai draudzenei, dziedātājai Kasijai Venturai. 

Lai mēģinātu pārliecināt federālo tiesnesi atbrīvot Kombsu, kamēr viņš gaida tiesu, viņa advokāti trešdien iesniedza jaunu drošības naudas paketi, kurā ierosināts ierobežot visu sieviešu, kas nav viņa ģimenes locekles, ierašanos viņa mājās, kā arī ierobežot visus apmeklētājus viņa īpašumos Maiami. Ierosinātajā drošības naudas paketē bija iekļauta arī 50 miljonu ASV dolāru liela drošības nauda, ko parakstīja Kombss, viņa māte un vairāki ģimenes locekļi, viņa pases nodošana, iknedēļas narkotiku pārbaudes un apmeklētāju reģistrācijas žurnāls, kas katru nakti jāiesniedz pirmstiesas dienestiem, taču pat šis pasākumu kopums nesniedza pietiekamas garantijas, ka Kombss atgriezīsies tiesā.