Lapinskim vārti Šveices čempionāta pirmajā mačā; Rubīnam piespēle uzvarā pret Bukartiem
foto: Edijs Pālens/LETA
22 gadus vecais Oskars Lapinskis iepriekšējā sezonā 52 spēlēs guva trīs vārtus un atdeva vienu piespēli.
Hokejs
Šodien 10:29

Lapinskim vārti Šveices čempionāta pirmajā mačā; Rubīnam piespēle uzvarā pret Bukartiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Oskars Lapinskis trešdien guva vārtus Šveices hokeja līgas (NL) sezonas pirmajā spēlē, tomēr tas nepalīdzēja viņa pārstāvētajai Langnavas "Tigers" tikt pie uzvaras izbraukuma mačā ar "Bern" komandu.

Lapinskim vārti Šveices čempionāta pirmajā mačā; R...

Sezonas pirmo spēli "Tigers" viesos zaudēja ar 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) un vienīgos vārtus komandas labā mača 35. minūtē guva 22 gadus vecais latviešu uzbrucējs.

Lapinskis laukumā pavadīja 12 minūtes un 27 sekundes, izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Jau ziņots, ka NL čempionāts sākās otrdien un ar vārtu guvumu izcēlās arī Rūdolfs Balcers, palīdzot pagājušā gada čempionei Cīrihes "Lions" viesos ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pieveikt "Biel-Bienne" vienību. Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Cīrihes "Lions", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Lausanne" hokejistus.

Tikmēr Kristiāns Rubīns Ostravā rezultatīvi piespēlēja Plzeņas "Škoda" uzvarā Čehijas hokeja ekstralīgas pirmās kārtas spēlē pār Roberta un Riharda Bukarta pārstāvēto Vītkovices "Ridera".

"Škoda" pagarinājumā svinēja uzvaru ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0). Rubīns vairākumā rezultatīvi piespēlēja Dominika Simona vārtu guvumā otrās trešdaļas 49. sekundē, panākot 1:1. Rubīns laukumā bija 21 minūti un 24 sekundes, trīsreiz metot pa vārtiem un nopelnot četras soda minūtes, otro divu minūšu laikā mājiniekiem atklājot rezultātu. Roberts Bukarts 16 minūtēs un četrās sekundēs laukumā piecreiz meta pa vārtiem, bet Rihards Bukarts 15 minūtēs un vienā sekundē pa reizei meta pa vārtiem un pielietoja spēka paņēmienu.

Citās spēlēs latviešu hokejisti pie rezultativitātes punktiem netika. Eduarda Tralmaka pārstāvētā Kladno "Rytīri" viesos ar 1:5 (0:2, 0:2, 1:1) piekāpās Pardubices "Dynamo", Jāņa Jaka un Roberta Mamčiča pārstāvētā Karlovi Varu "Energia" viesos ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) atzina Česke Budejovices "Motor" pārākumu, bet Kristapa Zīles pārstāvētās Litvīnovas "Verva" un Ralfa Freiberga un Oskara Batņas pārstāvētās Hradeckrālovas "Mountfield" cīņā Litvīnovā ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pārāki bija mājinieki.

Iepriekšējā sezonā Tršinecas "Ocelari" finālsērijā ar 4-3 pieveica pamatturnīra uzvarētāju "Dynamo".