0dienas
21stundas
35minūtes
20sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Šmitam šosezon rezultatīvākais Eirolīgas mačs; "Ventspilī" karjeru sākušais Šortss saplosa "Monaco"
foto: ZUMAPRESS.com
Rolands Šmits (ar bumbu) uzbrukumā pret Milānas "EA7 Emporio Armani".
Basketbols

Šmitam šosezon rezultatīvākais Eirolīgas mačs; "Ventspilī" karjeru sākušais Šortss saplosa "Monaco"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas piektās kārtas spēlē un sekmēja Stambulas "Anadolu Efes" komandas uzvaru.

Šmitam šosezon rezultatīvākais Eirolīgas mačs; "Ve...

"Anadolu Efes" viesos ar rezultātu 96:84 (23:11, 23:14, 20:34, 30:25) pārspēja Milānas "EA7 Emporio Armani".

Šmits līdz šim šosezon Eirolīgā četros mačos kopā bija guvis vien 17 punktus.

Šmits laukumā pavadīja 20 minūtes, spēli noslēdzot 97 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad saņēma savu piekto piezīmi. Valmierietis realizēja divus no trīs divpunktu metieniem, abus divus tālmetienus un vienīgo soda metienu, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un tika pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem. Viesiem 19 punkti un piecas rezultatīvas piespēles, kā arī sešas kļūdas, bija Elaidžam Braientam, 17 punktus guva un septiņas rezultatīvas piespēles atdeva Dariuss Tompsons, bet tāpat kā Šmitam, 11 punkti bija arī Džordanam Nvoram un Erdžanam Osmani, viņiem izcīnot arī attiecīgi piecas un sešas atlēkušās bumbas. Milāniešiem 29 punktus guva Šmita bijušais komandas biedrs Nikola Mirotičs, 16 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Zakam Lidejam, bet 12 punktus guva Armani Brukss.

"Anadolu Efes" ar trīs uzvarām piecās spēlēs ir sestā, bet Milānas klubs ar vienu panākumu ir priekšpēdējā, 17. pozīcijā, apsteidzot tikai otru Itālijas komandu - Lukas Banki trenēto un Andreja Gražuļa pārstāvēto Boloņas "Virtus", kas trešdien tika pie pirmās uzvaras šosezon Eirolīgā.

Šortss arī demonstrēja teicamu precizitāti divpunktu metienos, grozā raidot deviņus no 12 jeb 75%. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas un spēli noslēdza ar 39 efektivitātes koeficienta punktiem, kas ļauj pretendēt uz kārtas vērtīgākā spēlētāja godu. Otrs rezultatīvākais uzvarētājiem bija Taisons Vords ar 15 punktiem, bet Kolins Malkolms guva 13 punktus. Pretiniekiem pa 13 punktiem guva Elije Okobo, Mams Džaitē un Maiks Džeimss. 

"Paris" ar divām uzvarām piecās spēlēs ir 14. vietā, bet "Monaco" ar bilanci 3-2 ieņem piekto pozīciju.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Uzvarētāji tiks noskaidroti finālčetrinieka turnīrā. Iepriekšējā sezonā septīto reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Atēnu "Panathinaikos" basketbolisti, kuri finālspēlē Berlīnē ar 95:80 uzvarēja Madrides "Real".