0dienas
23stundas
37minūtes
33sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Gulbe Eirolīgā zaudē bijušajai komandai; Eirokausā latvietēm sekmīgs sniegums
foto: Evija Trifanova/LETA
Aleksa Gulbe Latvijas izlases treniņā.
Basketbols

Gulbe Eirolīgā zaudē bijušajai komandai; Eirokausā latvietēm sekmīgs sniegums

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Aleksa Gulbe ceturtdien guva piecus punktus FIBA Eirolīgas mačā, Miškolcas DVTK zaudējot latvietes savulaik pārstāvētajai Salamankas "Avenida" komandai.

Gulbe Eirolīgā zaudē bijušajai komandai; Eirokausā...

Miškolcas komanda mājās zaudēja ar rezultātu 64:68 (16:18, 21:11, 11:24, 16:15). Gulbe laukumā pavadīja 18 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo tālmetienu un abus soda metienus, bet netrāpīja visus četrus divpunktu metienus. Latvietes kontā arī četras atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena pārtverta bumba, pozitīvs +/- rādītājs (+5) un pieci efektivitātes koeficienta punkti. Mājiniecēm 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Rēkai Lelikai, bet 15+9 šajās ailēs iekrāja Kaila Čārlza. Pretinieciēm 12 punkti bija Laurai Hilai.

A apakšgrupā pēc trīs spēlēm pa divām uzvarām ir Kitijas Laksas pārstāvētajai Skio "Famila" komandai un "Avenida" basketbolistēm, bet pa uzvarai guvušas "Landes" un DVTK vienības. Eirolīgā pamatturnīrā startē 16 komandas, kuras ir sadalītas četrās grupās. Katras grupas trīs labākās komandas sezonu turpinās otrajā kārtā, bet ceturto vietu ieguvējas spēlēs Eirokausā. Iepriekšējā sezonā par Eirolīgas čempionēm kļuva Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes.

Tikmēr Latvijas basketbolistes Kate Vilka, Rūta Stiprā, Laura Meldere un Paula Strautmane bija rezultatīvas FIBA Eirokausa sezonas trešās kārtas spēlēs, sekmējot savu pārstāvēto komandu uzvaras. Vilkas un Stiprās pārstāvētā Klaipēdas "Neptūnas" mājās D grupas cīņā ar 88:56 (16:12, 22:17, 30:18, 20:9) uzveica Īstkilbraidas "Caledonia Gladiators" no Lielbritānijas.

Vilka guva 11 punktus, laukumā pavadītajās 27 minūtēs un 46 sekundēs realizējot visus piecus divpunktu metienus un vienu no četriem soda metieniem, bet visi trīs viņas izpildītie tālmetieni nebija precīzi. Latviete izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+21) un tika pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem.  Stiprā spēlēja 20 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus - viņa realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un vienu no trīs tālmetieniem. Stiprās rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena piezīme, viena kļūda, divas pārtvertas bumbas, pozitīvs +/- rādītājs (+19) un 11 efektivitātes koeficienta punkti. Uzvarētājām 23 punktus guva Egle Šventoraite un 20 pievienoja Teilore Marija.

Klaipēdas basketbolistes uzvarējušas vienā no trīs spēlēm un ieņem trešo vietu D grupā.

Tikmēr Meldere guva desmit punktus, kamēr viņas pārstāvētā Kampobaso "La Molisana Magnolia" L grupas spēlē viesos ar 99:71 (25:23, 26:27, 19;4, 29:17) uzvarēja Erevānas "Foxes". Meldere 19 minūtēs un 25 sekundēs grozā raidīja piecus no astoņiem divpunktu metieniem, nerealizēja visus trīs tālmetienus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva divas kļūdas, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+13) un sešiem efektivitātes koeficienta punktiem. Viešņām 22 punktus guva Sāra Madera, bet mājiniecēm rezultatīvākā ar 20 punktiem bija Anastasija Uškalova. Kampobaso komanda ar bilanci 2-1 ir otrā L apakšgrupā.

Arī Strautmane guva desmit punktus, kamēr viņas pārstāvētā Francijas vienība "Charnay" izbraukumā ar 76:66 (18:22, 20:11, 25:16, 13:17) uzvarēja Turcijas klubu "Bodrum". Strautmane 26 minūšu un 56 sekunžu laikā realizēja divus no trīs divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+4) un tika pie 12 efektivitātes koeficienta punktiem. "Charnay" rindās ar 23 punktiem izcēlās Monika Makani, bet mājiniecēm 17 punkti bija Kajanai Treilorei. E grupā "Charnay" uzvarējusi divās no trīs spēlēm un ir otrā.

Pamatturnīrā sacenšas 48 klubi, kas salozēti 12 grupās pa četrām vienībām. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un četras labākās trešo vietu ieguvējas. Šīm 28 komandām pievienosies četras vienības, kas būs izkritušas no Eirolīgas. Iepriekšējā sezonā "TTT Rīga" grupā uzvarēja visās sešās spēlēs, pārvarēja divas "play-off" spēļu turnīra kārtas un ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 148:171 zaudēja Venēcijas "Umana Reyer". Par uzvarētāju kļuva Londonas "Lions", kas divu maču summā ar 149:145 pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Bešiktaš".