0dienas
23stundas
30minūtes
54sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijas futbola visu laiku apmeklētākajā spēlē RFS pabiedē vareno Frankfurtes "Eintracht"
foto: EPA/Scanpix
RFS rindās vairākas lieliskas iespējas gūt vārtus bija Krievijā dzimušajam somu pussargam Adamam Marhijevam.
Futbols

Latvijas futbola visu laiku apmeklētākajā spēlē RFS pabiedē vareno Frankfurtes "Eintracht"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien UEFA Eiropas līgas pamatturnīra trešās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 0:1 (0:0) zaudēja 2022. gada šī turnīra uzvarētājai Frankfurtes "Eintracht".

Latvijas futbola visu laiku apmeklētākajā spēlē RF...

Maču klātienē noraudzījās 56 600 skatītāju, kas ir Latvijas futbola klubu starptautisko spēļu apmeklētības rekords. "Eintracht" labā vārtus 79. minūtē guva Hūgu Larsons. RFS trīs spēlēs guvusi vienu punktu un šobrīd ir 30. pozīcijā turnīra tabulā. 

Spēles astotajā minūtē Adamam Marhijevam bija iespēja izpildīt brīvu sitienu soda laukumā, taču viņa raidītā bumba lidoja krietni pāri vārtiem. Nākamajā desmitminūtē Marhijevs tika pie izdevības izpildīt sitienu no tuvas distances, taču arī šoreiz viņam neizdevās ieraidīt bumbu tīklā. Mājinieku pretuzbrukumā RFS vārtsargs Fabriss Ondoā laicīgi izskrēja pretī un liedza pretiniekiem gūt vārtus. 24. minūtē Jānis Ikaunieks centās pārbaudīt pretinieku modrību ar sitienu no distances, bumbai lidojot garām vārtiem. 33.minūtē pretiniekiem aiz soda laukuma robežām brīvu sitienu izdarīja Igors Matanovičs, taču arī viņa sistā bumba lidoja secen vārtiem.

Otrā puslaika trešajā minūtē mājinieki ieraidīja bumbu vārtos, taču tika konstatēta aizmugure. Mājinieki uzbruka vairāk un bīstamāk, taču iespējas bija arī rīdziniekiem, un vienā no tām Roberts Savaļnieks tika pie netraucēta sitiena no tuvas distances, tiesa, Kevins Traps bija uzdevumu augstumos. Tuvojoties otrā puslaika vidum, Laša Odišarija pārkāpa noteikumus pret Omaru Marmušu, kurš pēc klupināšanas krita soda laukumā. Pēc VAR iesaistes tika konstatēts, ka pārkāpuma epizode bija pirms soda laukuma, tādējādi pretiniekiem varēja izpildīt brīvsitienu. Tā izspēle nebija sekmīga. 15 minūtes pirms pamatlaika beigām pēc RFS stūra sitiena Traps aizsita bumbu tālāk prom no vārtiem, liedzot viesiem apdraudēt vārtus. Mirkli vēlāk otrā laukuma galā sekmīgi izgājienā nospēlēja Ondoā. Tomēr 79. minūtē pēc Marmuša piespēles Larsons ātrumā apsteidza Žigu Lipuščeku un raidīja bumbu vārtos. Nākamajā minūtē Marhijevs teicamā epizodē trāpīja ar bumbu pa vārtu pārliktni. Kompensācijas laikā ar sitienu no distances vārtus centās apdraudēt Mārtiņš Ķigurs, taču bumbu lidoja garām vārtiem. Citā epizodē brīvs sitiens soda laukumā bija Lipuščekam, taču viņa sitienu bloķēja pretinieki.

RFS Eiropas līgas debijā ar 1:4 zaudēja Bukarestes FCSB, bet nākamajā mačā atņēma punktus vienai no favorītēm Stambulas "Galatasaray", cīnoties neizšķirti 2:2. "Eintracht" vispirms spēlēja neizšķirti 3:3 ar Plzeņas "Viktoria" un pēc tam ar 3:1 pārspēja Stambulas "Bešiktaš".

Vēl RFS 7. novembrī savā laukumā tiksies ar Beļģijas klubu "Anderlecht" un 28.novembrī - ar Grieķijas čempionvienību Saloniku PAOK, 12. decembrī Belgradā - ar Telavivas "Maccabi" no Izraēlas, 23. janvārī mājās - ar Amsterdamas "Ajax" un 30. janvārī Hamburgā - ar Kijivas "Dynamo".

36 pamatturnīra komandas aizvada mačus ar astoņām dažādām pretiniecēm, tiekoties ar divām katra no četriem groziem komandām.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas nodrošina vietas astotdaļfinālā, 9.-24. vietas īpašnieces cīnīsies izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā, bet pārējām vienībām Eiropas kausu sezona būs noslēgusies. Šāds formāts UEFA Eiropas līgā tiek izspēlēts pirmo reizi, aizstājot tradicionālo grupu turnīru.

UEFA Eiropas līgas fināls Spānijas pilsētā Bilbao notiks 25.maijā.