1dienas
22stundas
27minūtes
12sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Šteinbergai varens sniegums pret Eirolīgas čempionēm; Blumbergs un Mejeris sekmē svarīgus panākumus, bet Gražulis atkal paliek rezervē
foto: Polkowice CCC
Anete Šteinberga pamazām sākusi uzņemt apgriezienus.
Basketbols

Šteinbergai varens sniegums pret Eirolīgas čempionēm; Blumbergs un Mejeris sekmē svarīgus panākumus, bet Gražulis atkal paliek rezervē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga trešdien guva 21 punktu FIBA Eirolīgas mačā, "Polkowice" vienībai spraigā cīņā zaudējot pēdējo divu sezonu čempionēm Stambulas "Fenerbahce", kamēr citā spēlē Kitija Laksa guva 13 punktus Skio "Famila" uzvarā.

Šteinbergai varens sniegums pret Eirolīgas čempion...

Polkovices basketbolistes savā laukumā zaudēja ar rezultātu 88:90 (20;14, 27;23, 18:26, 23:27). Šteinberga spēlējot visvairāk mājinieču rindās - 33 minūtes un 43 sekundes - , realizēja astoņus no 12 divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, bet netrāpīja visus trīs izpildītos tālmetienus. Latviete arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva trīs kļūdas un iekrāja 19 efektivitātes koeficienta punktus. Mājinieces ar Šteinbergu laukumā iemeta tikpat punktu, cik ielaida.

"Polkowice" rindās par Šteinbergu rezultatīvāka bija tikai Emma Kanona, kura guva 28 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem. Viešņām 22 punkti, sešas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles bija Emmai Mēsemanai, bet 19 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Tīna Čārlza.

C apakšgrupā visās trīs spēlēs uzvarējusi Stambulas "Fenerbahce", pa panākumam ir Saragosas "Casademont" un "Polkowice" basketbolistēm, kas aizvadījušas attiecīgi divas un trīs spēles, bet abās cīņās zaudējusi Vilnēvas d'Askas ESBVA.

Tikmēr Laksa ar Skio komandu mājās ar 64:60 (22:10, 12:12, 16:21, 14:17) uzveica "Landes" basketbolistes. Laksa, spēlējot 29 minūtes un 12 sekundes, grozā raidīja trīs no septiņiem divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra viemnu bumbu, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+3) un astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem. Uzvarētājām ar 13 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Olbisa Andrē. Viešņām 19 punkti un astoņas bumbas zem groziem bi9ja Musdandi Džaldi-Tabdi.

A grupā "Famila" uzvarējusi divās no trīs spēlēm, bet pārējām komandām ir pa vienam panākumam. Aleksas Gulbes pārstāvētā Miškolcas DVTK un Salamankas "Avenida" aizvadījušas pa divām spēlēm un ceturtdien cīnīsies savā starpā, bet "Landes" vienībai aiz muguras ir trīs cīņas. Citā spēlē Kristīna Vītola guva sešus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, "Valencia" vienībai mājās ar 74:59 (20:21, 18:11, 21:10, 15:17) pārspējot Ģēras "Uni". Valensijas vienība D grupā uzvarējusi divos no trīs dueļiem.

Eirolīgā pamatturnīrā startē 16 komandas, kuras ir sadalītas četrās grupās. Katras grupas trīs labākās komandas sezonu turpinās otrajā kārtā, bet ceturto vietu ieguvējas spēlēs Eirokausā. Iepriekšējā sezonā par Eirolīgas čempionēm kļuva Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes.

Tikmēr Roberts Blumbergs guva 13 punktus FIBA Čempionu līgas pamatturnīra mačā un sekmēja Stambulas "Galatasaray" komandas uzvaru. Stambulas basketbolisti viesos ar rezultātu 79:75 (19:17, 21:21, 21:10, 18:27) pārspēja Grieķijas klubu Patras "Promitheas".

Blumbergs, laukumā pavadot 26 minūtes un 33 sekundes, realizēja trīs no četriem tālmetieniem un visus četrus soda metienus, nerealizēja abus divpunktu metienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+5) un iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus. Viesiem Vils Kamingss guva 21 punktu un Otiss Livingstons pievienoja 17. Pretiniekiem 25 punkti bija Džordanam Volkeram un 17 punkti - Vesam Ivundu.

D apakšgrupā visās trīs spēlēs uzvarējusi Nimburkas ERA, divi panākumi ir "Galatasaray" basketbolistiem, vienu uzvaru guvusi "Promitheas", bet Fehtas "Rasta" cietusi trīs zaudējumus.

Pamatturnīrā 32 komandas pirmajā posmā ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības. Pērn "VEF Rīga" savā piektajā Čempionu līgas sezonā netika tālāk par pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu grupā kopā ar Stambulas "Darussafaka", "Cholet" un Tenerifes "Lenovo". Iepriekšējā sezonā turnīrā uzvarēja Malagas "Unicaja", kas finālā ar 80:75 pārspēja Tenerifes basketbolistus.

Savukārt Mareks Mejeris guva divus punktus ULEB Eirokausa spēlē un palīdzēja Klužas-Napokas U-BT vienībai pārspēt savu iepriekš pārstāvēto Jeruzalemes "Hapoel". Klužas-Napokas vienībai Bulgārijā spēlējot viesu statusā, rumāņu klubs uzvarēja ar 81:73 (26:22, 18:14, 19:24, 18:13).

Mejeris spēlēja desmit minūtes un 25 sekundes, realizēja abus izpildīto soda metienus, netrāpīja vienīgo tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu piespēli, pieļāva divas kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes. U-BT komandai 20 punktus guva Karels Guzmans, bet pretiniekiem par punktu mazāk bija Džeredam Hārperam. 

Klužas-Napokas basketbolisti uzvarējuši divās no piecām spēlēm un ir B grupā ir sestie desmit komandu konkurencē.

Komandas ir sadalītas divās grupās pa desmit komandām. "Play-off" sasniedz katras grupas sešas labākās komandas. Pirmās un otrās vietas ieguvējas uzreiz nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Francijas komanda "Paris".

Tikmēr Andrejs Gražulis palika rezervē ULEB Eirolīgas piektās kārtas spēlē, Boloņas "Virtus" komandai svinot pirmo uzvaru starptautiskajā sezonā.

Lukas Banki vadītā Boloņas komanda viesos ar rezultātu 70:69 (15:20, 17:17, 25:24, 13:8) pārspēja Belgradas "Partizan". Uzvaras grozu 12 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Vils Klaibērns, kurš ar 27 punktiem bija rezultatīvākais viesu rindās. Aizija Kordinjē guva 12 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Metjū Morganam bija desmit punkti. Mājiniekiem 20 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas pārtvertas bumbas bija Tairikam Džonsam, 14 punktus guva Ife Lundbergs un ddesmit punktus pievienoja Vaņa Marinkovičs.

"Virtus" ar vienu uzvaru piecās spēlēs ir pēdējā, 18. pozīcijā, savukārt "Partizan" ar diviem panākumiem ieņem 14. vietu. ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Uzvarētāji tiks noskaidroti finālčetrinieka turnīrā. Iepriekšējā sezonā septīto reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Atēnu "Panathinaikos" basketbolisti, kuri finālspēlē Berlīnē ar 95:80 uzvarēja Madrides "Real".