1dienas
22stundas
21minūtes
05sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ukraina korejiešu valodā aicina Ziemeļkorejas karavīrus padoties: "Būsiet siltumā, paēduši un dzīvi!"
foto: AP/Scanpix
Daudzi no viņiem no brašās parādes Phenjanā var nokļūt ierakumos Ukrainā, kur viņus gaida nāve
Pasaulē

Ukraina korejiešu valodā aicina Ziemeļkorejas karavīrus padoties: "Būsiet siltumā, paēduši un dzīvi!"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas Aizsardzības ministrijas projekts "Gribu dzīvot", kas palīdz krievu okupantu karavīriem padoties gūstā, ierakstījis uzsaukumu Ziemeļkorejas karavīriem, kurus vietējais diktators Kims Čenuns nosūtījis palīgā savam Krievijas kolēģim Vladimiram Putinam. Nelūgtajiem viesiem korejiešu valodā izteikts aicinājums padoties un civilizētos apstākļos izglābt savu dzīvību.

Ukraina korejiešu valodā aicina Ziemeļkorejas kara...

"Vēršamies pie Korejas Tautas armijas karavīriem, kurus nosūtīja palīdzēt Putina režīmam. Jums nav pienākuma bezjēdzīgi nomirt svešā zemē. Nevajag atkārtot simtiem tūkstošu Krievijas karavīru likteni, kuri vairs nekad neatgriezīsies mājās!"

"Padodieties gūstā! Ukraina jums dos patvērumu, pabaros un sasildīs! Tūkstošiem Krievijas karavīru ir izdarījuši pareizo izvēli un tagad kara beigas gaida labos apstākļos: ērtās kazarmās, ar siltu ēdienu trīs reizes dienā, medicīnisko aprūpi. Nav svarīgi, cik daudz karavīru Phenjana nosūtīs palīgā Krievijai, un nav svarīgi, uz kuru [frontes] virzienu — Ukrainas karagūstekņu nometnes ir gatavas uzņemt jebkuras tautības, ticības un ideoloģisko uzskatu karavīrus. Mūsu projekta kontaktinformācija paliek nemainīga," teikts uzsaukumā, kas skan korejiešu valodā ar krievu subtitriem.

NATO jau paziņojusi, ka tās rīcībā ir pierādījumi par Ziemeļkorejas karavīru nosūtīšanu uz Krieviju, un tas liecina, ka krievu okupantu zaudējumi frontē ir milzīgi. Savukārt Dienvidkorejas izlūkošanas aģentūra informēja, ka Ziemeļkoreja uz Krievijas Tālo Austrumu pilsētu Vladivostoku, kas atrodas pavisam tuvu Ziemeļkorejai, ir nosūtījusi 1500 karavīru sākotnējo kontingentu, kam sekos papildinājums, bet kopskaitā plānots krievu okupantiem palīgā aizsūtīt 12 000 karavīru.