1dienas
21stundas
32minūtes
16sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rafinjas "hat-trick" nokārto drošu uzvaru pār "Bayern", Mančestras "City" grauj, bet "Liverpool" izvirzās Čempionu līgas līderpozīcijā
foto: ZUMAPRESS.com
Brazīlijas izlases futbolists Rafinja aizvadījis spožu maču.
Futbols

Rafinjas "hat-trick" nokārto drošu uzvaru pār "Bayern", Mančestras "City" grauj, bet "Liverpool" izvirzās Čempionu līgas līderpozīcijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Rafaels Diašs Belolli jeb Rafinja trešdien guva trīs vārtus UEFA Čempionu līgas trešās kārtas spēlē un kaldināja "Barcelona" komandas pārliecinošu uzvaru.

Rafinjas "hat-trick" nokārto drošu uzvaru pār "Bay...

"Barcelona" Spānijas un Vācijas nacionālo čempionātu līderu divcīņā mājās ar 4:1 (3:1) pārspēja Minhenes "Bayern". Jau spēles pirmajā minūtē ātrā uzbrukumā Rafinja izmantoja pretinieku aizsargu kļūdu un izskrēja viens pret minheniešu vārtsargu Manuelu Noieru, sitot bumbu mērķī. Desmitajā minūtē Harijs Keins ieraidīja bumbu vārtos, taču aizmugures dēļ rezultāts palika nemainīgs, bet astoņas minūtes vēlāk anglis pēc Serža Gnabrī piespēles akrobātiski sita bumbu tīklā - 1:1. 36. minūtē vēl viena viesu aizsargu kļūda ļāva Robertam Levandovskim gūt vārtus pret savu bijušo komandu, arī šajā "Barcelona" vārtu guvumā piespēli izdarot Ferminam Lopesam. Puslaika pēdējā minūtē Rafinja saņēma tālu diagonālu piespēli, ieskrēja soda laukumā un vēlreiz pārspēja Neieru - 3:1. Otrajā puslaikā, 56. minūtē, tāla Lamina Jamala piespēle ļāva Rafinjam vēlreiz izskriet pret bavāriešu vārtiem. Brazīlietis atkal bija precīzs un nokārtoja sev "hat-trick".

"Barcelona" komanda iepriekšējās sešās savstarpējās spēlēs ar minheniešiem bija piedzīvojusi zaudējumus, turklāt pēdējās četrās cīņās tā neguva vārtus. Barselonas komanda ar sešiem punktiem trīs spēlēs ir desmitā, bet Minhenes vienība ar trīs punktiem ieņem 23. vietu.

Graujošu uzvaru svinēja arī Mančestras "City", kas mājās ar 5:0 (1:0) bija pārāka pār Prāgas "Sparta". Divreiz "Sparta" vienību pārspēja Ērlings Holanns, bet pa reizei - Fils Foudens, Džons Stounss un divas rezultatīvas piespēles atdevušais Mateušs Nunešs.

Maksimālos deviņus punktus trīs kārtās guvušas tikai divas komandas un abas ir no Anglijas. Otrdien savu trešo uzvaru izcīnīja Birmingemas "Aston Villa", bet trešdien to pašu paveica "Liverpool", kas viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja "Leipzig". Vienīgos vārtus guva Darvins Nunjess, izceļoties 27. minūtē.

Šajā sezonā pirmoreiz ierastā grupu turnīra vietā, kad komandas bija sadalītas grupās pa četrām, visas komandas par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs cīnās vienā 36 komandu grupā, aizvadot pa astoņām spēlēm. Uzreiz astotdaļfinālā iekļūst pirmo astoņu vietu ieguvējas, bet nākamās 16 komandas spēlēs 1/16 finālā. Sacensību fināls notiks 2025. gada 31. maijā Minhenē. Iepriekšējās sezonas finālā Londonā Madrides "Real" futbolisti ar 2:0 pārspēja Dortmundes "Borussia".