2dienas
11stundas
34minūtes
54sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: kaut kas nebijis! Lebrons un Bronijs Džeimsi vienlaikus dodas laukumā NBA regulārās sezonas spēlē
foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Bronijs un Lebrons Džeimsi dodas laukumā "Lakers" regulārās sezonas spēlē.
Basketbols

VIDEO: kaut kas nebijis! Lebrons un Bronijs Džeimsi vienlaikus dodas laukumā NBA regulārās sezonas spēlē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lebrons Džeimss un Lebrons "Bronijs" Džeimss otrdien Losandželosā kļuva par pirmo tēva un dēla duetu, kas devies laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, viņu pārstāvētajai Losandželosas "Lakers" ar uzvaru uzsākot sezonu.

VIDEO: kaut kas nebijis! Lebrons un Bronijs Džeims...

"Lakers" ar 110:103 (22:23, 33:19, 27:32, 28:29) pieveica Minesotas "Timberwolves". Džeimsi vienlaicīgi laukumā devās četras minūtes līdz otrās ceturtdaļas beigām. 39 gadus vecais Lebrons bija sācis spēli pamatsastāvā un jau nospēlējis 13 minūtes, bet 20 gadus vecais Bronijs devās laukumā pirmoreiz. Lebrons Džeimss ir NBA visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, bet Lebronu Džeimsu junioru "Lakers" vasarā NBA draftā izvēlējās ar 55. numuru. Viņi ir pirmie tēvs un dēls, kas vienlaikus spēlējuši NBA, turklāt vienā komandā.

"Neuztraucies par kļūdām. Vienkārši izej laukumā un smagi strādā," tēvs teica dēlam uz rezervistu soliņa pirms došanās laukumā.

Lebrons un Bronijs laukumā kopā aizvadīja divas ar pusi minūtes, 79 sekundes pirms puslaika beigām Lebronam jaunākajam pametot laukumu un spēlē neatgriežoties.

Lebrons vecākais nepilnās 35 minūtēs laukumā guva 16 punktus, kā arī sakrāja piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, bet Lebrons jaunākais divās minūtēs un 41 sekundē laukumā grozā netrāpīja pa vienam divpunktu un trīspunktu metienam, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un sakrāja +/- rādītāju -5.

Spēli klātienē vēroja arī Lebrona Džeimsa sieva un Bronija māte Savanna Džeimsa.

""Tā bija bauda," otrdienas rīta treniņā sacīja Lebrons. "Pirmssezona, treniņi, katru dienu palīdzot viņam uzzināt, kāda ir šī profesionāļa dzīve un kā gatavoties katru dienu kā profesionālim."

2023. gada vasarā Džeimsam jaunākajam Dienvidkalifornijas universitātes komandas treniņā apstājās sirdsdarbība. Pirms tam viņš bija kandidāts uz NBA drafta pirmo desmitnieku. Paredzams, ka Bronijs lielu daļu nākamās sezonas pavadīs "Lakers" fārmklubā G līgā Sautbejas "Lakers".

Tēvs un dēls Džeimsi ir papildinājuši īso tēvu un dēlu sarakstu, kuri kopā ir aizvadījuši spēles kādā no Ziemeļamerikas profesionālajām komandām. Beisbolisti Kens Grifijs vecākais un Kens Grifijs jaunākais, kuri spēli Losandželosā vēroja klatienē, 1990. un 1991. gada sezonās spēlēja kopā Beisbola augstākās līgas (MLB) komandā Sietlas "Mariners", bet hokejists Gordijs Hovs kopā ar dēliem Mārtiju un Marku laukumā devās Pasaules Hokeja asociācijas (WHA) komandās Hjūstonas "Aeros"un Jaunanglijas "Whalers", kā arī Hārtfordas "Whalers" vienībā Nacionālajā hokeja līgā.

Par spēles rezultatīvāko dalībnieku uzvarētāju rindās kļuva Entonijs Deiviss, kurš guva 36 punktus un sakrāja 16 atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un trīs bloķētus metienus. 18 punktus guva Rui Hačimura. Viesiem 27 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Entonijs Edvardss, bet vēl pieci basketbolisti guva vismaz desmit punktus, Rūdijam Gobēram 13 punktiem pievienojot arī 14 atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien savainojuma dēļ nespēlēja Bostonas "Celtics" uzvarā savā laukumā, ar rezultātu 132:109 (43:24, 31:31, 39:32, 19:22) uzvarot Ņujorkas "Knicks" komandu. "Celtics" rindās rezultatīvākais ar 37 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm bija Džeisons Teitams, 24 punktus guva Deriks Vaits, bet 23 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Džeilens Brauns. "Knicks" komandā rezultatīvākie ar 22 punktiem katrs bija Džeilens Bransons un Mailss Makbraids, bet 16 punktus pievienoja Mikals Bridžess.