2dienas
9stundas
31minūtes
35sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Zagļi iekļūst sirmgalvja mājā un mierīgi tur dzīvo ar viņa mūmiju

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ar neparastu noziegumu saskārušies izmeklētāji ASV Džordžijas štatā — zagļi ielauzušies kāda sirmgalvja mājā un mierīgi tur dzīvojuši, kamēr paša saimnieka mūmija gulējusi mājas vienīgajā vannasistabā.

Zagļi iekļūst sirmgalvja mājā un mierīgi tur dzīvo...

Koba apgabala policijas departaments paziņojis, ka ļaunprāši bija ielauzušies 71 gadu veca vīrieša mājā, nozaga viņa automašīnu, izmantoja viņa kredītkartes un viltoja viņa čekus, mierīgi dzīvojuši viņa miteklī, un viņus nav samulsinājis fakts, ka sen mirušais saimnieks guļ mājas vienīgajā vannasistabā.

"Viņi dzīvoja [vīrieša] mājā ... nezinu, cik ilgi. Viņš atradās vannasistabā, un šajā mājā ir tikai viena vannasistaba," paziņoja Koba apgabala policijas departamenta detektīvs Daniels Gaduto. "Visas atvilktnes bija izvilktas, viņa mantas izmētātas pa istabu un bija skaidrs, ka ļaudis meklēja kaut ko vērtīgu."

Noziegums tika atklāts pavisam nejauši, kad policija ieradās veikt pārbaudi, vai ar vīrieti viss ir kārtībā. Gaduto piebilda, ka policija saņēma ziņu no netālās degvielas uzpildes stacijas, ka šī vīrieša automašīnā sēž svešas personas un izmanto nozagtās kredītkartes. Visi ļaunprāši tika ātri arestēti. 

Mirušais vīrietis dzīvoja ļoti noslēgti, un viņa nāve kaimiņiem bija pārsteigums. Kāda viņa kaimiņiene izteicās "WSB-TV 2", ka nemaz nezināja par vīrieša nāvi pirms apmēram trim mēnešiem, un kaut ko nelabu nojauta tikai tad, kad pie viņa mājas pamanīja policijas automašīnas.

Izmeklētāji mēģināja sazināties ar upura ģimenes locekļiem, taču konstatēja, ka viņi visi ir miruši. Paša vīrieša nāves cēlonis nav noskaidrots.