2dienas
9stundas
34minūtes
16sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Auto ziņas: pirmais brauciens ar jauno "Cupra Terramar"

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

"Cupra Terramar" ir jaunākais un varbūt svarīgākais zīmola modelis, jo ir "Tiguan" izmēra krosovers ar iekšdedzes dzinējiem. TV Autoziņas to satika leģendārajā "Terramar" trasē Spānijā.

Lai gan nosaukts par godu leģendārajam, pirms 100 gadiem būvētajam ātrumaplim, "Cupra Terramar" netiks ražots Spānijā, bet gan Ungārijā - uz vienas līnijas ar nākamās paaudzes Audi Q3. Vadības ierīces veidotas pēc tāda paša principa kā citos jaunākajos "Volkswagen" grupas modeļos. Pārnesumkārbas svira nu ir zem stūres. Apdares materiāli ir augstvērtīgāki nekā citās "Cupra", lai gan “uz aci” izskatās tāpat. "Cupra Formentor" ir 4,5 metrus garš, un līdz ar to vēlīgāks pret aizmugurē sēdošajiem.

foto: Ekrānuzņēmums
"Terramar" Latvijā nonāks novembra sākumā, un provizoriskā cena ir 35 tūkstoši eiro.
"Terramar" Latvijā nonāks novembra sākumā, un provizoriskā cena ir 35 tūkstoši eiro.

Atšķirībā no "Volkswagen Tiguan" un "Seat Ateca" "Terramar" nav un nebūs dīzeļdzinēju. Nāksies iztikt ar 1,5 un 2 litru vieglajiem un pat lādējamiem hibrīdiem. Otrais piedāvā tipisku zemu patēriņu, kamēr baterija pilna - 2,5 l/100 km. "Terramar" ir visas iespējas kļūt par populārāko "Cupra" modeli Baltijā. Daudz ko noteiks cena. "Terramar" Latvijā nonāks novembra sākumā, un provizoriskā cena ir 35 tūkstoši eiro.