2dienas
9stundas
27minūtes
23sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kā izvēlēties labāko mājas internetu: padomi un ieteikumi
foto: Publicitātes foto / Unsplash.com / Domenico Loia
Viedokļi

Kā izvēlēties labāko mājas internetu: padomi un ieteikumi

Reklāmas projekts

Tev svarīga kvalitāte un ātrums, lai darbi veiktos un arī atpūta sagādātu prieku. Tu dod priekšroku drošībai un teicamai klientu apkalpošanai, lai nebūtu jāuztraucas par sīkumiem un varētu koncentrēties uz svarīgo. Un tev vajadzīgs jaudīgs, drošs un mūsdienīgs mājas internets, uz ko vari paļauties. Turpinājumā ieteikumi un padomi, ko ņemt vērā, izvēloties internetu mājām.

Kā izvēlēties labāko mājas internetu: padomi un ie...

Internets mājās – kā izvēlēties piemērotāko

Latvija ir mūsdienīga valsts ar plašu tīkla pārklājumu un labi attīstītu interneta infrastruktūru, ko plaši izmantojam gan darbam, gan atpūtai, izklaidei un mācībām. Ja pārcelies uz jaunu dzīvesvietu, aktuāls kļūst jautājums, kurš interneta pieslēgums būs piemērotākais tavām vajadzībām.

Lai izvēlētos piemērotāko piedāvājumu un lai tavam mājoklim būtu jaudīgs mājas internets, ieteicams ņemt vērā vairākus svarīgus faktorus.

·  Atrašanās vieta

·  Pieslēguma veids

·  Vēlamais ātrums

·  Ierīkošanas izmaksas un nepieciešamais tehniskais aprīkojums

·  Drošība

·  Pieejamie papildu pakalpojumi

·  Cena un līguma nosacījumi

Atrašanās vieta

Vispirms noskaidro, kādas ir tehniskās iespējas tavā īpašumā ierīkot internetu. Tam, vai tu dzīvo daudzdzīvokļu namā vai privātmājā ārpus pilsētas, ir liela nozīme. Pilsētā būs pieejama plašāka interneta infrastruktūras izvēle – gan kabeļu, gan mobilais internets. Privātmājās kabeļinternets nebūs pieejams, tāpēc tev vajadzēs izvēlēties labāko bezvadu interneta piedāvājumu. Pievērs uzmanību dažādu mobilo sakaru operatoru pārklājumam tavā adresē.

Pieslēguma veids

foto: Publicitātes foto / LMT.lv

Pilsētas centrā būs plašāka iespēja izvēlēties – ja pieejams optiskais kabelis, populāra izvēle ir kabeļinternets. Ja vēlies brīvību no vadu mudžekļiem un dzīvo privātmājā, tev derēs ērts un mūsdienīgs bezvadu internets.

Mobilais internets piedāvā divas izvēles: 4G vai 5G internets. 4G internetam ir plašāks pārklājums, taču tas nav tik ātrs un jaudīgs. 5G internets liks datiem lidot zibenīgi, taču tev būs vajadzīgs 5G rūteris, kā arī iepriekš jānoskaidro, vai 5G pakalpojums pieejams tavā adresē.

Vēlamais ātrums

Ja plāno izmantot internetu ierastām darba vai izklaides aktivitātēm – strādāt, straumēt mūziku, sērfot internetā, skatīties video, izmantot sociālos tīklus, mācīties –, tev pilnīgi pietiks ar interneta jaudu ap 20 Mbit/s. Ja mājās internetu vienlaikus lietos vairāki cilvēki, kā arī tad, ja internets tiks izmantots darbam ar lielu datu apjomu vai, piemēram, tiešsaistes spēlēm, vajadzēs lielāku interneta ātrumu.

Ierīkošanas izmaksas un tehniskais aprīkojums

Noskaidro un salīdzini, kādas būs ierīkošanas izmaksas. Īpaši svarīgi tas ir gadījumā, ja dzīvo privātmājā. Tāpat uzzini, kāds tehniskais aprīkojums (modems, rūteris u.c.) būs nepieciešams un vai tas jāiegādājas pašam. Wi-Fi rūteris būtiski ietekmēs interneta jaudu, lietošanas ērtības un drošību, tāpēc pievērs tam uzmanību.

Drošs internets

Jo ciešāk mūsu dzīve saistīta ar darbu, mācībām un iepirkšanos internetā, jo lielāka nozīme ir kiberdrošības risinājumiem. Ja nevēlies, lai tavs viedtelevizors piedalās kiberuzbrukumos, par kuriem tu neko pat nenojaut, parūpējies, lai tavās mājās būtu drošs internets. Mūsu dati, paroles un pieejas ir vērtība, kas jāsargā, savukārt interneta saturs ne vienmēr ir drošs bērniem un senioriem ģimenē. Labie piemēri: LMT mājas internets ietver arī iekļautu kiberdrošības risinājumu, lai tu vari justies droši interneta vidē.

Pieejamie papildu pakalpojumi

Jaudīgs internets kļūs par īpaši tīkamu mājas draugu, ja tam līdzi nāks arī kvalitatīvs saturs. Pievērs uzmanību, vai interneta nodrošinātājs piedāvā iespēju izvēlēties arī satura pakalpojumus – populārākais komplekts ir internets un televīzija, kas ļauj baudīt gan jaudīgu datu pārraidi, gan tīkamu saturu, ko skatīties. Izvēlēties tos no viena piegādātāja noteikti būs izdevīgāk.

Cena un līguma nosacījumi

Salīdzinot cenas, izvērtē, kas cenā ietilpst (interneta kvalitāte, drošība un ātrums, tehniskais aprīkojums, iespēja saņemt tehnisko palīdzību u.c.). Tāpat pievērs uzmanību līguma nosacījumiem – termiņam, kā arī iespējai līgumu lauzt pirms tā beigām.

LMT mājas internets – drošība un kvalitāte

foto: Publicitātes foto / LMT.lv

Lai internets ļautu paveikt un apgūt visu, kas tev svarīgs, un lai iepirkšanās, atpūta un izklaide būtu mūsdienīga un droša, izvēlies LMT mājas internetu. Piedāvājums Internets mājai nodrošina tev brīvību no vadiem, vieglu un ērtu ierīkošanu, kā arī iespēju lietot 4G vai 5G internetu. Savukārt piedāvājums Internets privātmājai sniegs pieeju interneta plašumiem arī tad, ja mitinies ārpus pilsētas – LMT meistars izvērtēs situāciju un piedāvās piemērotāko tehnisko risinājumu. Izvēlies sev piemērotāko variantu un sazinies ar mums – ja mājas internets, tad kopā ar LMT!

Tēmas