Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
NBA ģenerālmenedžeri pārliecinoši prognozē Kristapa Porziņģa Bostonas "Celtics" otro triumfu pēc kārtas
foto: Boston Celtics
Kristaps Porziņģis trenē metienu Bostonas "Celtics" treniņā.
Basketbols

NBA ģenerālmenedžeri pārliecinoši prognozē Kristapa Porziņģa Bostonas "Celtics" otro triumfu pēc kārtas

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu ģenerālmenedžeri paredz, ka gaidāmajā sezonā otro gadu pēc kārtas NBA čempiontitulu izcīnīs Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics", liecina NBA veiktā ikgadējā aptauja.

NBA ģenerālmenedžeri pārliecinoši prognozē Kristap...

Ģenerālmenedžeru balsojumā "Celtics" saņēma 83% balsu, kamēr otrā pretendente uz titulu Oklahomasitijas "Thunder" tika pie 13% balsu, bet trešā čempiontitula pretendente Dalasas "Mavericks" saņēma tikai 3% balsu. Bostonas komanda teju vienbalsīgi tika atzīta par Austrumu konferences labāko vienību, kamēr Rietumu konferencē par potenciāli spēcīgāko komandu tika nosaukta "Thunder". "Celtics" jauno sezonu sāks kā līgas titulētākā komanda - 2023./2024. gada sezonā tā izcīnīja 18. titulu vienības vēsturē. 

Tāpat NBA klubu ģenerālmenedžeri prognozē, ka sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu varētu iegūt "Thunder" spēlētājs Šejs Gildžess-Aleksandrs vai Luka Dončičs no "Mavericks". Gildžesam-Aleksandram tika 40% balsu, bet Dončičam - 30% balsu. Par labāko uzbrūkošo aizsargu NBA klubu ģenerālmenedžeri atzinuši Dončiču (37%), par labāko saspēles vadītāju Entoniju Edvardsu (33%) no Minesotas "Timberwolves", par labāko vieglo uzbrucēju Porziņģa komandas biedru Džeisonu Teitumu (47%), par labāko spēka uzbrucēju Janni Adetokunbo (77%) no Milvoki "Bucks", bet par labāko centra spēlētāju - Denveras "Nuggets" pārstāvi Nikolu Jokiču (87%).

Ģenerālmenedžeri uzskata, ka starpsezonā Oklahomsitijas "Thunder" veikusi labākās spēlētāju maiņas, bet Pola Džordža nonākšana Filadelfijas "76ers" uzskatāma par maiņu, kurā spēlētājs komandu visvairāk ietekmēs. Ģenerālmenedžeri uzskata, ka pēc vienas sezonas pārtraukuma iepriekšējos augstumos atgriezīsies Memfisas "Grizzlies", paredzot tai labāko bilances progresu. Savukārt par pārsteidzošāko starpsezonas darījumu uzskata Karla Entonija Taunsu aizmainīšanu no Minesotas "Timberwolves" uz Ņujorkas "Knicks".