Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Batņa gūst uzvaras ripu 16 vārtu trillerī Čehijas Ekstralīgā
foto: LETA
Latvijas uzbrucējs Oskars Batņa.
Hokejs

Batņa gūst uzvaras ripu 16 vārtu trillerī Čehijas Ekstralīgā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Oskars Batņa svētdien Čehijas hokeja ekstralīgā guva uzvaras vārtus mačā, kurā kopā tika gūti 16 vārti.

Batņa gūst uzvaras ripu 16 vārtu trillerī Čehijas ...

Batņas un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" mājās ar 9:7 (2:3, 3:3, 4:1) pārspēja Vītkovices "Ridera" ar Robertu Bukartu sastāvā.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Batņa vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas un tobrīd panāca 8:6, gūdams vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie. Freibergam un Bukartam šajā mačā bija pa vienai rezultatīvai piespēlei.

Batņa uz ledus pavadīja 15 minūtes un 56 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja 12 no 17 iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Freibergs 22 minūšu un 15 sekunžu laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja divus raidījumus un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pretinieku rindās Roberts Bukarts 15 minūtēs un 19 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm un negatīvas lietderības -2. "Ridera" komandu pārstāvošais uzbrucējs Rihards Bukarts savainojuma dēļ nespēlēs tuvākās sešas līdz astoņas nedēļas, ziņo portāls "sportacentrs.com".

Citā spēlē aizsargs Jānis Jaks un Karolvi Vari "Energie" komanda, kuras pieteikumā nebija Roberta Mamčica, mājās ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) papildlaikā uzveica Pardubices "Dynamo". Turpretī zaudējumu piedzīvoja aizsarga Kristapa Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva", kas viesos ar 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja Tršinecas "Ocelarzi". Tāpat neveiksme uzbrucējam Eduardam Tralmakam un Klando "Rytirzi" komandai, kas mājās ar 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) atzina "Mlada Boleslav" pārākumu.