Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Žagars un Blumbergs izceļas ar rezultatīvu sniegumu, palīdzot savām komandām izcīnīt uzvaras Turcijas čempionāta spēlēs
foto: IMAGO/Seskim Photo TR
Žagars ar Stambulas "Fenerbahce" mājās ar rezultātu 95:78 pārspēja "Bursaspor".
Basketbols

Žagars un Blumbergs izceļas ar rezultatīvu sniegumu, palīdzot savām komandām izcīnīt uzvaras Turcijas čempionāta spēlēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolisti Artūrs Žagars un Roberts Blumbergs svētdien Turcijas čempionāta trešās kārtas spēlēs guva attiecīgi 13 un 11 punktus, viņu pārstāvētajām komandām svinot uzvaras.

Žagars un Blumbergs izceļas ar rezultatīvu sniegum...

Žagars ar Stambulas "Fenerbahce" mājās ar rezultātu 95:78 (25:19, 18:15, 27:16, 25:28) pārspēja "Bursaspor".

Spēlējot 14 minūtes un 19 sekundes, Žagars grozā raidīja abus divus divpunktu metienus, vienu no diviem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Viņa rēķinā bija arī viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+3) un 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Tariks Biberovičs. Viesiem 19 punktus guva Džeilons Brauns un 18 pievienoja Džošua Šarma.

Savukārt Blumbergs un Stambulas "Galatasaray" viesos ar rezultātu 86:80 (18:20, 21:17, 26:26, 21:17) guva virsroku pār Stambulas "Bahcesehir Koleji".

Blumbergs laukumā pavadīja 24 minūtes, realizēja vienīgo divpunktu metienu, vienu no četriem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja trešo labāko +/- rādītāju komandā (+9) un bija otrs produktīvākais ar 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

"Galatasaray" komandā 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Anhelam Luisam, bet 14+7 iekrāja Džeimss Palmers. Pretiniekiem 20 un 19 punkti bija Šehmusam Hazeram un Akselam Buteijē.

Pirmdien Rolanda Šmita pārstāvētā Stambulas "Anadolu Efes" mājās uzņems Stambulas "Darussafaka". Sestdien Denizli "Yukatel Merkezefendi" rindās atgriezās Rihards Lomažs, viņam ar komandu ar 72:86 zaudējot Stambulas "Bešiktaš".

"Fenerbahce" uzvarējusi visās trīs aizvadītajās spēlēs, "Anadolu Efes" guvusi panākumus abos mačos, "Galatasaray" bilance sezonas sākumā ir 1-2, savukārt "Yukatel Merkezefendi" cietusi tikai zaudējumus. 

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva "Fenerbahce", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja "Anadolu Efes".