Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: pēc Žagara apcelšanas sākas asumi Eirolīgas spēlē; par latvieti iestājas Eirolīgas rekordists
foto: imago/Eibner
Artūrs Žagars uzbrukumā pret Trevionu Viljamsu.
Basketbols

VIDEO: pēc Žagara apcelšanas sākas asumi Eirolīgas spēlē; par latvieti iestājas Eirolīgas rekordists

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars ceturtdien Berlīnē guva piecus punktus Stambulas "Fenerbahce" uzvarā ULEB Eirolīgas ceturtās kārtas spēlē.

VIDEO: pēc Žagara apcelšanas sākas asumi Eirolīgas...

"Fenerbahce" ar 78:71 (15:16, 23:15, 20:16, 20:24) pieveica Berlīnes "Alba". Žagars laukumā pavadīja 17 minūtes un 20 sekundes, realizējot vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, pārķerta bumba, trīs kļūdas, divi noteikumu pārkāpumi un četras izprovocētas piezīmes pretiniekiem, kā arī efektivitātes koeficients astoņi. Viesiem 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Eirolīgas vienas spēles rezultativitātes rekordu (50 punktus) sasnieugušais Naidžels Heiss-Deiviss.  "Alba" rindās pa 13 punktiem guva Mateo Spanjolo, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas, un Martins Hermansons, kurš piecreiz rezultatīvi piespēlēja.

Nelieli asumi saistībā ar Žagaru izcēlās mača pēdējā minūtē. Latvietis lielā ātrumā centās apspēlēt berlīniešu presinga, bet pie laukuma centra tika parauts aiz rokas un sāpīgi nokrita. Noteikumus pārkāpušais "Alba" uzbrucējs Tims Šneiders par kaut ko nebija apmierināts un, ejot garām nokritušajam Žagaram, vairākkārt kaut ko agresīvi pateica. Par notikušo nebija mierā viens no ULEB Eirolīgas labākajiem uzbrucējiem Heiss-Deiviss (šovasar tika pie iespējas trenēties un sparingot ar ASV olimpisko basketbola izlasi), kurš ar asu pleca kustību notrieca vācieti zemē.

Sākotnēji Šneidera darbības šķita rupjas un ļoti agresīvas, tomēr, apskatot atkārtojumu, kļuva redzams, ka tieši Žagara mēģinājums izprovocēt pārkāpumu, liek situācijai izskatīties asākai, nekā tā patiesībā bija. Iespējams, tieši šis faktors pamudināja vācieti izrādīt niknumu pret cietušo latviešu aizsargu, kliedzot viņam virsū, lai beidz tēlot. Jebkurā gadījumā patīkami vērot, ka viens no Eirolīgas labākajiem spēlētājiem bez ministināšanās skrien aizstāvēt savu jauno komandas biedru. Žagaram palīdzēt nekavējoties steidzās klāt arī Devons Hols - spēlētājs, ar kuru latvietis konkurē par minūtēm laukumā.

Par notikušo Šneiders saņēma parastu piezīmi, kamēr Heisam-Deivisam tika piešķirta nesportiskā piezīme.

"Fenerbahce" ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem otro vietu, Rolanda Šmita pārstāvētā Stambulas "Anadolu Efes" ar bilanci 1-2 ir desmitā, bet Lukas Banki vadītā un Andreja Gražuļa pārstāvētā Boloņas "Virtus" ar trim zaudējumiem trijās spēlēs ieņem pēdējo vietu 18 komandu vidū.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Uzvarētāji tiks noskaidroti finālčetrinieka turnīrā.

Iepriekšējā sezonā septīto reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Atēnu "Panathinaikos" basketbolisti, kuri finālspēlē Berlīnē ar 95:80 uzvarēja Madrides "Real".