Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Moldovas likumsargi atklājuši shēmu, kurā Krievija apmācījusi tās pilsoņus nekārtību organizēšanā
foto: AFP/Scanpix
Mācības nekārtību izraisīšanai organizējis grupējums, kas saistīts ar prokrieviski noskaņoto oligarhu Ilanu Šoru.
Pasaulē

Moldovas likumsargi atklājuši shēmu, kurā Krievija apmācījusi tās pilsoņus nekārtību organizēšanā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Moldovas policija atmaskojusi shēmu, kuras ietvaros Moldovas pilsoņi nogādāti Krievijā, kur viņi apmācīti sabiedrisko nekārtību organizēšanā, norāda vietējie likumsargi.

Moldovas likumsargi atklājuši shēmu, kurā Krievija...

Pretkorupcijas prokuratūra patlaban izmeklē vairākas krimināllietas, kas saistītas ar masu nekārtību gatavošanu noziedzīgas apvienības interesēs, sacīja prokurors Viktors Furtuna. Atmaskotās programmas ietvaros simtiem moldāvu nogādāti Krievijā, lai tur viņus apmācītu nekārtību organizēšanā. Kopš jūnija 20 cilvēku lielas grupas vestas uz Krieviju šīm apmācībām. Nesen uz Krieviju devušies vairāk nekā 300 Moldovas pilsoņu. 

Valsts policijas priekšnieks Viorels Černautjanu sacīja, ka braucienu mērķis šķietami bijuši kultūras pasākumi, taču patiesībā moldāvi apmeklējuši nometnes, kurās viņus apmācīja rīkot nemierus pašu valstī.

Daži no šiem cilvēkiem tika apmācīti nometnēs, kas saistītas ar privātiem militāriem uzņēmumiem Bosnijas un Serbijas teritorijā, viņš piebilda. Moldovas Valsts policijas vadītājs arī paziņoja, ka šobrīd ir aizturēti četri pilsoņi, kas bijuši šādās nometnēs. Kā norādīja likumsargi, viņu rīcībā ir pierādījumi par šī grupējuma saikni ar Šora partiju.