Žagars rezultatīvs "Fenerbahce" uzvarā; Šiliņš produktīvs pret Banki un Gražuli
foto: IPA/Sipa USA/ Vida Press
Kārlis Šiliņš mačā pret "Virtus" izcēlās ar 15 punktiem.
Basketbols

Žagars rezultatīvs "Fenerbahce" uzvarā; Šiliņš produktīvs pret Banki un Gražuli

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars svētdien, debitējot Turcijas čempionātā, guva 19 punktus Stambulas "Fenerbahce" komandas uzvarā.

Žagars rezultatīvs "Fenerbahce" uzvarā; Šiliņš pro...

"Fenerbahce" mājās ar 97:85 (16:18, 33:26, 16:18, 32:23) pārspēja "Buyukcekmece" vienību. Žagars laukumā pavadīja 16 minūtes un 17 sekundes, realizēja vienu no pieciem divpunktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un astoņus no deviņiem soda metieniem. Latvieša rēķinā bija arī četras rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, viena pārtverta bumba, trīs piezīmes, pozitīvs +/- rādītājs (+9) un 18 efektivitātes koeficienta punkti. "Fenerbahce" komandai 21 punktu guva Sertačs Šanli un 20 pievienoja Melihs Mahmutolu. Pretiniekiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Janiks Franke.

Savu pirmo maču Turcijas meistarsacīkstēs aizvadīja arī Rolands Šmits, kurš guva septiņus punktus, kamēr Stambulas "Anadolu Efes" mājās ar 100:59 (29:13, 31:12, 21:15, 19:19) uzveica "Yalovaspor" komandu. Šmits spēlēja 20 minūtes, grozā raidīja divus no trīs divpunktu metieniem un vienu no četriem "trejačiem", izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, vienreiz kļūdījās, pārtvēra vienu bumbu, četrreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+19) un tika pie 11 efektivitātes koeficienta punktiem. "Anadolu Efes" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Stenlijs Džonsons.

Tikmēr sestdien Roberts Blumbergs, arī debitējot Turcijas čempionātā, guva divus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" viesos ar 70:72 piekāpās Ankaras "Turk Telekom".

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva "Fenerbahce", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja "Anadolu Efes".

Tikmēr Kārlis Šiliņš un Artūrs Strautiņš Itālijas A sērijas otrās kārtas spēlēs guva attiecīgi 15 un 12 punktus, viņu pārstāvētajām komandām spēlējot ar mainīgām sekmēm.

Šiliņa pārstāvētā "Pistoia" izbraukumā ar rezultātu 68:84 (19:32, 20:19, 10:17, 19:16) zaudēja Lukas Banki vadītajai Boloņas "Virtus" vienībai, kuras rindās divus punktus guva Gražulis. Šiliņš spēlēja 28 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un sešus no deviņiem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, vienreiz kļūdījās, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus, iekrāja visvairāk efektivitātes koeficienta punktu komandā (17) un tika pie negatīva +/- rādītāja (-10). Gražulis laukumā pavadītajās astoņās minūtēs grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, izpildīja divus neprecīzus tālmetienus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-3). Viesiem par Šiliņu rezultatīvāks bija tikai 16 punktus guvušais Maikls Forests, kurš atdeva arī septiņas piespēles, kamēr uzvarētājiem tikpat punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Aizijam Kordinjē. 

Tikmēr Strautiņš un Tortonas "Derthona" viesos ar rezultātu 105:95 (29:28, 22:32, 31:13, 23:22) pārspēja latvieša savulaik pārstāvēto "Varese". Strautiņš 16 minūšu laikā realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no trīs "trejačiem" un vienu no diviem soda metieniem, kā arī izcīnīja četras bumbas zem groziem, pārtvēra divas bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, iekrāja 13 efektivitātes koeficienta punktus un tika pie pozitīva +/- rādītāja (+15). Tortonas vienībā ar 31 gūtu punktu izcēlās Tomijs Kase, bet pretiniekiem par vienu punktu vairāk bija Nikolo Manionam.

Strautiņa un Gražuļa komandas sezonu sākušas ar divām uzvarām divās spēlēs, savukārt Šiliņš ticis pie viena panākuma.  Iepriekšējā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "Olimpia", kas finālsērijā ar 3-1 guva virsroku pār Boloņas "Virtus".