"Hamas” uzbrukuma gadadiena: apkārt pasaulei norisinās demonstrācijas un piemiņas pasākumi
foto: IMAGO/Matrix Images/Scanpix
Protests Barselonā pret Izraēlu, solidarizējoties ar Palestīnu.
Pasaulē

"Hamas” uzbrukuma gadadiena: apkārt pasaulei norisinās demonstrācijas un piemiņas pasākumi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pirms pirmās gadadienas, kopš “Hamas” uzbrukuma Izraēlai, 7. oktobrī, dažādās pasaules vietās norisinājās pro-palestīniešu un pro-izraēliešu demonstrācijas un piemiņas pasākumi.

"Hamas” uzbrukuma gadadiena: apkārt pasaulei noris...

Masveida demonstrācijas notika tādās pilsētās kā Londona, Berlīne, Parīze un Roma. Berlīnē pro-izraēliešu demonstranti gāja ar vēstījumu pret antisemītismu, savukārt Parīzē norisinājās piemiņas pasākums.Līdzīgas piemiņas pasākums norisinājās arī Londonā. Cilvēki aicināja atbrīvot gūstekņus, kurus tur “Hamas.”

Pro-izraēliešu demonstrācijas notika arī Brazīlijā, pulcējot tūkstošiem dalībnieku. Savukārt ievērojamas pro-palestīniešu demonstrācijas norisinājās no Pakistānas līdz Marokai, kur demonstranti aicināja atcelt attiecības ar Izraēlu.

foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix
Protests Spānijā.
Protests Spānijā.

Drošības brīdinājumi palielinājās daudzās pilsētās saistībā ar bažām par iespējamu vardarbību un terorisma draudiem, kas noveda pie pastiprinātas policijas klātbūtnes. Romā demonstrācijas laikā tika ziņots par sadursmēm. Tikmēr Pāvests Francisks aicināja uz mieru.

foto: Francesco Fotia/AGF/AGF/SIPA/Scanpix
Nemieri Romā.
Nemieri Romā.

Kopš 7. oktobra uzbrukuma pērn ir ziņots, ka vairāk nekā 41 000 palestīniešu ir nogalināti, un gandrīz 100 izraēliešu gūstekņu joprojām atrodas Gazā, kamēr spriedze reģionā turpina pieaugt."