Balceram sezonas trešie vārti Šveices čempionātā; Batņam pirmie vārti sezonā
foto: Just Pictures/Sipa USA/ Vida Press
Rūdolfs Balcers jau ar sezonas pirmajiem mačiem apliecinājis, ka ir viens no "Lions" līderiem.
Hokejs

Balceram sezonas trešie vārti Šveices čempionātā; Batņam pirmie vārti sezonā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers svētdien guva vārtus Šveices hokeja līgas (NL) spēlē un sekmēja Cīrihes "Lions" uzvaru.

Balceram sezonas trešie vārti Šveices čempionātā; ...

Šveices čempioni viesos ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pārspēja "Davos" vienību. Balcers vārtus guva spēles ceturtajā minūtē, kad pēc partnera piespēles no aizvārtes izcēlās ar precīzu raidījumu no iemetienu apļa. Latvietis šajā cīņā uz ledus bija 17 minūtes un 17 sekundes, četrreiz meta pa vārtiem, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Balcers bija vienīgais no Latvijas hokejistiem, kas svētdien devās laukumā NL mačos. Ar 20 punktiem deviņos mačos "Lions" ir turnīra līdere. Pats Balcers piedalījies astoņos mačos, gūstot trīs vārtus un atdodot trīs rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Cīrihes "Lions", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Lausanne" hokejistus.

Tikmēr Ralfs Freibergs Čehijas hokeja ekstralīgas mačā guva uzvaras vārtus papildlaikā, savukārt pamatlaikā vienīgo precīzo metienu Hradeckrālovas "Mountfield" rindās izpildīja Oskars Batņa, kuram tie bija pirmie vārti sezonā.

"Mountfield" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Pardubices "Dynamo". Spēles 13. minūtē Batņa aizcīnījās līdz vārtiem un iemeta savu pirmo ripu šajā sezonā.

Savukārt papildlaika pirmajā minūtē Freibergs izcēlās ar sagatavotu un spēcīgu metienu no pustālas distances.

Abi latvieši pārsvarā spēlēja vienā virknējumā, tāpēc gan Freibergam, gan Batņam lietderības koeficients bija +2. Freibergs uz ledus pavadītajās 20 minūtēs un 37 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu, bet Batņa 16 minūtēs un 30 sekundēs izdarīja divus metienus pa vārtiem, uzvarēja sešos no septiņiem iemetieniem un tika pie divu minūšu noraidījuma.

Citā mačā Eduards Tralmaks atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Kladno "Rytirzi" mājās ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Karlovi Vari "Energie". Uzvaras vārtos asistēja Jānis Jaks, bet viņa komandas biedrs Roberts Mamčics palika bez rezultativitātes punktiem.

Rezultatīva piespēle arī aizsargam Kristapam Zīlem, kura pārstāvētā Litvīnovas "Verva" viesos ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:1) papildlaikā piekāpās "Mlada Boleslav". Neveiksme arī aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētajai Plzeņas "Škoda", kas izbraukumā ar 3:4 (0:2, 1:0, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Tršinecas "Ocelari".

Zīles pārstāvētā Litvīnovas komanda ar 22 punktu deviņās spēlēs ir pārliecinoša turnīra līdere. Iepriekšējā sezonā Tršinecas "Ocelari" finālsērijā ar 4-3 pieveica pamatturnīra uzvarētāju Pardubices "Dynamo".