2dienas
5stundas
26minūtes
44sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Esi vesels

Inese Supe: "Kopš saslimšanas es jau trīs meitenes esmu aizsūtījusi pārbaudīties"

Veselības nodaļa

Jauns.lv

Trīs bērnu mamma un žurnāliste Inese Supe savā cīņā ar krūts vēzi dalījusies atklāti jau kopš diagnozes uzstādīšanas brīža. Inese neslēpj – no medicīniskām pārbaudēm viņa izvairījusies, kaut arī zināja, ka vēža gadījumi ģimenē liek būt piesardzīgai.

Ļaunā slimība atņēma tēvu, māsu un omīti, un Inese nojauta, ka arī viņa varētu saskarties ar onkoloģisku saslimšanu. Pārbaudīt veselību viņa tomēr nedevās, tādēļ vēzis tika atklāts jau II stadijā, pateicoties vizītei pie ģimenes ārstes, pie kuras Inese griezās pavisam citu sūdzību dēļ. Inese saka, ka diagnoze ir izmainījusi viņas dzīvi un domāšanas veidu pilnībā. Tomēr cīņai ar slimību Inese ir noskaņota apņēmīgi un optimistiski. Inese ir neizsakāmi pateicīga par kolēģu un ārstu komandas atbalstu, kas ļāvis turpināt strādāt ķīmijterapijas laikā. Ārstēšanas blakusparādības Inesi nesaudzēja, tomēr par spīti tām Inese vienmēr atradusi laiku un spēku, lai dalītos ar pieredzēto sociālajos tīklos. Turklāt Inese atkal un atkal mudina citus neatlikt profilaktiskās veselības pārbaudes, kā to savulaik darīja viņa. “Tā elle, kam ir jāiet cauri, es pat ienaidniekam to nenovēlu, tāpēc, lūdzu, ejiet un pārbaudiet savu veselību! Tad, kad es saslimu, katram, kas pajautāja, kā man iet, teicu – obligāti ir jāiet pārbaudīties! Un es zinu, ka trīs meitenes jau esmu aizsūtījusi pie ārsta.”

foto: ekrānuzņēmums no video
Inese Supe.
Inese Supe.

“Es zinu, ka vakardienu nevar izmainīt, bet, ja man jautā, ko es darītu citādāk, ja man būtu iespēja atgriezties laikā, kad man bija 40 gadi – es noteikti vairāk rūpētos par sevi un reaģētu uz visām valsts atsūtītajām vēstulēm vai uz to, ko norīko ārsts – kur tev ir jāiet, kas tev ir jāapmeklē. Tas tiešām ir svarīgi!”

Video ar Ineses Supes stāstu skaties raksta sākumā!