Grilē dārzeņus un atrodi perfekto kraukšķi!
foto: Mi
Grilēti sparģeļi
Garšīgi

Grilē dārzeņus un atrodi perfekto kraukšķi!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Grilēti dārzeņi ir lielisks veids, kā vasarā bagātināt savu ēdienu ar veselīgām un garšīgām sastāvdaļām. Neatkarīgi no tā, vai gatavo grilu vakarā ar draudzenēm vai vienkārši vēlies izbaudīt vieglu un garšīgu ēdienu, grilēti dārzeņi noteikti kļūs par vienu no taviem iecienītākajiem ēdieniem.

Grilēti dārzeņi – veselīga izvēle


Viena no galvenajām priekšrocībām, gatavojot dārzeņus uz grila, ir tā, ka šāda gatavošanas metode saglabā lielāko daļu vitamīnu un minerālvielu, kas ir būtiski veselībai. Grilēti dārzeņi ir viegls un uzturvielām bagāts ēdiens, kas palīdz saglabāt svaru un uzlabo gremošanu. Pateicoties grila karstumam, arī garša kļūst intensīvāka un aromātiskāka.


Kurus dārzeņus vislabāk grilēt?


Paprika, cukīni, baklažāni, sīpoli un tomāti ir ideāli piemēroti grilēšanai. To mīkstums kļūst maigs un aromātisks, savukārt miza iegūst vieglu kraukšķīgumu. Tāpat grilēti kartupeļi un ķiploki ir lieliska izvēle tiem, kuri vēlas bagātināt savu ēdienu ar dažādām garšām.


Padomi grilēšanai

  • Ja vēlies, lai grilēti dārzeņi būtu vēl gardāki, pirms grilēšanas tos vari marinēt dažādās garšvielās vai viegli apziest ar olīveļļu. Tā dārzeņi iegūs vēl intensīvāku garšu un zeltainu, kraukšķīgu virskārtu.
  • Atceries, ka svarīgi ir dārzeņus grilēt pareizā temperatūrā, lai tie nesavīstu, bet saglabātu savu formu un garšu.
  • Pasniedzot grilētus dārzeņus, vari pievienot svaigus zaļumus un dažādas mērcītes, lai ēdienu padarītu vēl garšīgāku.

Grilēti dārzeņi ir ne tikai veselīgi, bet arī ļoti viegli pagatavojami. Pievieno tos savai vasaras ēdienkartei un izbaudi veselīgu un gardu maltīti!