Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Uz grila ceptu dārzeņu zupa

Sastāvdaļas
  • 3 lieli tomāti
  • 1 zaļā paprikas pāksts
  • 1 garais salātu gurķis
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 750 ml tomātu sulas
  • 60 ml olīveļļas
  • 2 ēdk. balzametiķa
  • 1 tējk. tabasko tipa mērces
  • sāls
Vienkārša, bet garšīga versija, aizgūta no populārās spāņu zupas gaspačo. Kad zupa salieta šķīvjos, tajā var iemaisīt mazus gurķu gabaliņus, iebērt sadrupinātu ledu un pārkaisīt ar maizes grauzdiņiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Grilu sakarsē ļoti karstu. Tomātus, papriku un sīpolu sagriez prāvos gabalos, liec uz grila un cep 10–12 minūtes.
2
Gurķi arī sagriez gabalos un kopā ar grilētajiem dārzeņiem, tomātu sulu, eļļu, etiķi un ķiplokiem sablendē diezgan graudainā konsistencē (lai var sajust dārzeņu kripatiņas). Pievieno aso mērci un sāli pēc garšas.
3
Pirms likšanas galdā vismaz uz stundu ieliec ledusskapī.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni