foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 23. jūlijā, 10:00

Grilētu dārzeņu ikri, saukti arī par horovacu

Patiesībā tas ir universāls ēdiens – gan sātīgi salāti, ēdami vieni paši, gan piedeva, kas brīnišķīgi sader ar šašliku un citām ceptām gaļā, ar grilētu zivi un vienkārši – ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem. Var likt arī uz maizītes.

Pagatavošana

50 min
1

Veselus baklažānus uzdur uz iesma un izcep uz oglēm mīkstus. Veselus tomātus un paprikas pākstis liec uz restītēm un arī apcep mīkstus.

2

Dārzeņus mazliet atdzesē, pēc tam tiem novelc miziņas. Mīkstumu sagriez mazos gabaliņos.

3

Sīpolus un ķiplokus nomizo. Sīpolus sagriez smalkos gabaliņos, ķiplokus sīki sakapā.

4

Visus dārzeņus un zaļumus pildi lielā bļodā, pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura un rūpīgi samaisi.