Atdzīvini klasiku - siļķe aizvien var pārsteigt 
foto: Mi
Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci
Garšīgi

Atdzīvini klasiku - siļķe aizvien var pārsteigt 

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Siļķe jau izsenis ieņem nozīmīgu vietu latviešu virtuves tradīcijās. Taču šī vienkāršā, bet garšīgā un vērtīgā zivs pelna daudz vairāk uzmanības, nekā tai bieži tiek veltīts. Ja Tu meklē veidus, kā ēst veselīgi, taupīgi un oriģināli, siļķe var kļūt par īstu garšas atklāsmi Tavā ikdienā. Rakstā aplūkosim, kāpēc vērts siļķi iekļaut ēdienkartē un kā vari to izmantot dažādos veidos – bez sarežģītām receptēm.

Kāpēc izvēlēties siļķi?


Siļķe ir ne tikai uzturvielām bagāta zivs, bet arī ļoti pieejama. Tā ir olbaltumvielu un Omega-3 taukskābju avots, kas veicina gan smadzeņu darbību, gan ādas un matu veselību. Ja vēlies ēst veselīgāk, nezaudējot garšas baudījumu, siļķe būs Tava sabiedrotā.


Daudzveidība Tavā šķīvī


Siļķi vari pasniegt aukstu, siltu, marinētu, ceptu vai pat salātos. Tā labi sader ar dažādiem dārzeņiem, bietēm, krējumu un zaļumiem, ļaujot Tev eksperimentēt ar tekstūrām un garšām. Vienkārša sviestmaize ar siļķi var kļūt par īstu delikatesi, ja tai pievieno nedaudz sinepju vai mārrutku.


Tradīcija ar mūsdienu piesitienu


Kaut arī siļķe bieži saistās ar tradicionāliem ēdieniem, tai ir vieta arī modernajā virtuvē. Vari izmantot to gan kā uzkodu tapas stilistikā, gan kā piedevu veselīgiem graudaugu salātiem. Tā ir iespēja savienot tradīciju ar jauniem garšas piedzīvojumiem.