0dienas
8stundas
40minūtes
50sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lukašenko draud ar karu, ja Krievijas Federācija vēlēsies anektēt Baltkrieviju
foto: EyePress News/Shutterstock/ Vida Press
Lukašenko nesaprot, kāpēc Baltkrievija būtu jāpievieno Krievijai, jo valstis jau sadarbojas sabiedrotās valsts ietvaros.
Pasaulē

Lukašenko draud ar karu, ja Krievijas Federācija vēlēsies anektēt Baltkrieviju

Jauns.lv

Baltkrievijas režīma vadītājs Aleksandrs Lukašenko draudēja ar karu. Tas ir iespējams, ja Krievijas Federācija pievienos valsti savai teritorijai, liecina viņa intervija Krievijas laikrakstam "Izvestija".

Lukašenko draud ar karu, ja Krievijas Federācija v...

"Jūs esat mazāki, mēs esam lielāki, bet mums ekonomika tāda, švaka. Mēs jums palīdzēsim - un tālāk stājieties Krievijas sastāvā. Tā jautājumus kārtot nedrīkst. Tas nav iespējams un nav realizējams. Baidos pat teikt, ka tas ir karš," viņš teica.

Pēc viņa teiktā, viņš nesaprot, kāpēc Baltkrievija būtu jāpievieno Krievijai, jo valstis jau sadarbojas sabiedrotās valsts ietvaros.

"Mēs varam veidot tādas attiecības, kas būs ciešākas un stiprākas nekā unitārā valstī. Un neviens ne uz vienu neapvainosies," piebilda Lukašenko.

Viņš nosauca Baltkrievijas pievienošanos Krievijas Federācijai par "stulbu mērķi".

"Tie nav viduslaiki, kad sagrāba teritoriju, nodokļus maksā, un labi - pasaule ir mainījusies, pasaule ir savādāka. Tāpēc nevajag sev izvirzīt stulbus mērķus, un vienmēr jādomā par to, kas būs pēc tam," precizēja Lukašenko.

Lukašenko par Ziemeļkorejas karavīriem Ukrainā

Aleksandrs Lukašenko sacīja, ka netic, ka Vladimirs Putins piesaistīs Ziemeļkorejas militārpersonas Krievijas armijas stiprināšanai. Viņaprāt, tas novedīs pie NATO karaspēka ievešanas Ukrainā.

Ar savu paziņojumu par Ziemeļkorejas karaspēka piedalīšanos karā Aleksandrs Lukašenko deva svarīgu signālu Kremļa vadītājam Vladimiram Putinam. Tas attiecas uz Baltkrievijas dalību karadarbībā, vēsta Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs Andrejs Kovaļenko.

"Lukašenko to neteica vienkārši tā. Viņam ir vienalga par Ziemeļkoreju. Viņš kārtējo reizi norādīja, ka Baltkrievija nevēlas iesaistīties karā. Tas arī ir signāls Putinam," uzskata Kovaļenko.

Pēc Kovaļenko domām, Putins jau sen dara visu, lai Baltkrieviju ievilktu karā.

"Arī Ziemeļkorejas karavīrus viņš aicināja tikai tāpēc, ka neizdevās iegūt baltkrievus, kurus viņš vēlējās jau kopš pagājušā gada," konstatēja militārpersona.