"Telegram" sācis sadarboties ar tiesībaizsardzības iestādēm ne tikai Francijā, bet arī citās valstīs
foto: Aleksey Zotov / Alamy/ Vida Press
Pāvels Durovs tika arestēts 24. augustā Le Buržē lidostā netālu no Parīzes.
Pasaulē

"Telegram" sācis sadarboties ar tiesībaizsardzības iestādēm ne tikai Francijā, bet arī citās valstīs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pēc "Telegram" dibinātāja Pāvela Durova aizturēšanas Parīzē, ziņojumapmaiņas vietne sākusi sadarboties ar citām valstīm, sniedzot informāciju pēc to tiesībsargājošo iestāžu pieprasījuma, raksta "Le Figaro" un "Liberation".

"Telegram" sācis sadarboties ar tiesībaizsardzības...

Laikraksts "Le Figaro" vēsta, ka viena no Eiropas Savienības valstīm jau spējusi saņemt atbildi uz pieprasījumu pēc "Telegram" grupas, kurā tika apspriestas aptuveni simts pasūtījuma slepkavības. Atbildi gaida arī pieprasījums no Dienvidkorejas.

Francijā "Telegram", saskaņā ar "Liberation", atbildēja uz Valsts policijas nepilngadīgo lietu departamenta (OFMIN), kā arī žandarmērijas pieprasījumiem un sniedza informāciju, kas ļautu identificēt dažus aizdomās turamos. Tas saistīts ar noziegumiem pret bērniem.

Vēl pavasarī OFMIN informēja Organizētās noziedzības apkarošanas nacionālās jurisdikcijas kibernoziegumu departamentu par "ātro un nekontrolējamo" noziegumu pret nepilngadīgajiem izplatību ziņnesī. Daži izmeklētāji un tiesneši uzskata, ka "Telegram" ir kļuvis par "noziedzības lielveikalu", caur kuru notiek arī ieroču, narkotiku, cilvēku tirdzniecība un pasūtījuma slepkavības.

"Telegram" vēlmei normalizēt attiecības ar tiesu kopumā vajadzētu ļaut virzīties uz priekšu daudzām valsts un starptautiskām izmeklēšanām, norāda "Le Figaro". Tuvāko mēnešu laikā, kā raksta laikraksts, lietā bez Pāvela Durova varētu būt iesaistītas arī citas personas.

Durovs tika arestēts 24. augustā Le Buržē lidostā netālu no Parīzes pēc ielidošanas privātā lidmašīnā, un turpmākajās dienās izmeklētāji viņu nopratināja.

Viņš tika apsūdzēts par vairākiem noziegumiem, kas saistīti ar organizēto noziedzību, tostarp par līdzdalību narkotiku un bērnu pornogrāfijas izplatīšanā, kā arī par atteikšanos sniegt informāciju pēc pilnvaroto iestāžu pieprasījuma. Dažas dienas vēlāk viņš tika nosacīti atbrīvots pret drošības naudu piecu miljonu eiro apmērā un ar nosacījumu, ka viņam divas reizes nedēļā jāgriežas policijas iecirknī, kā arī jāatrodas Francijā.

"Politico" ziņoja, ka izmeklēšana pret Durovu sākās pēc tam, kad "Telegram" vadība neatbildēja uz Francijas varas iestāžu lūgumu lietā par seksuālu vardarbību pret bērniem.