Valdi Dombrovski virzīs Eiropas Komisijas prezidenta amatam
Pieņemot nomināciju, Valdis Dombrovskis pauda pateicību premjerministrei un partijas biedriem par atbalstu.
Politika
2014. gada 15. februāris, 13:27

Valdi Dombrovski virzīs Eiropas Komisijas prezidenta amatam

Jauns.lv

"Vienotības" dome šodien nolēma izvirzīt bijušo premjeru Valdi Dombrovski (V) kā Eiropas Tautas partijas (ETP) kandidātu Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Domes lēmums bija vienbalsīgs, domnieki arī sveica Dombrovski ar aplausiem. Dombrovski kā vienu no ETP kandidātiem EK prezidenta amatam šodien "Vienotības" domes sēdē izvirzīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Pieņemot nomināciju, Dombrovskis pauda pateicību premjerministrei un partijas biedriem par atbalstu. Viņš norādīja, ka šī nominācija ir ļoti laba iespēja diskutēt par Latvijas lomu un iespējām Eiropas Savienības (ES) līmenī, par mūs valsts paveikto, kā arī iespējamajiem ES tālākās attīstības virzieniem un jautājumiem.

Februārī tika atklāta ETP iekšējā kandidātu pieteikšana augstajam amatam. Lai iegūtu šādu nomināciju, nepieciešams saņemt savas nacionālās valsts partijas izvirzījumu, kā arī saņemt nomināciju no divām citām ES dalībvalstu partijām, kuras ir pārstāvētas ETP partiju grupās. Dombrovska kandidatūrai atbalstu jau pauduši kolēģi no Lietuvas un Igaunijas.

Plānots, ka 5.martā kandidātu pieteikšanās termiņš noslēgsies, dienu vēlāk partijas politiskā asambleja lems par to, kurus no kandidātiem piedāvāt partijas kongresam balsojumam, kas plānots 7.martā.

Dombrovskis ir arī "Vienotības" līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Iepriekš Dombrovskis norādīja, ka savu kandidatūru EK priekšsēdētāja amatam var uzturēt, tomēr "nevajag būvēt pārāk lielas gaisa pilis", ka izredzes ir ļoti augstas, jo ir arī citi spēcīgi kandidāti.

Kā ziņots, "Vienotība" domes sēdē šodien tiks apstiprināts EP vēlēšanu kandidātu saraksts, kā arī apspriestas partijas prioritātes, mērķi un uzdevumi Latvijas interešu pārstāvniecībai Eiropas Savienībā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA