Notiks 2. latviskās pirts tradīcijām veltītā konference
Latviskā pirts ir latviskās dzīvesziņas, fiziskās un garīgās veselības uzturēšanas neatņemama sastāvdaļa un latviskas ģimenes pamatu stiprinātāja.
Kultūra
2014. gada 1. aprīlis, 14:57

Notiks 2. latviskās pirts tradīcijām veltītā konference

Jauns.lv

Šī gada 12. aprīlī Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē notiks konference „Vīrs kā ozols, sieva kā liepa latviskajā pirtī”, portālu Kasjauns.lv informē konferences rīkotāji.

„Dzīvē ir vairākas galvenās izvēles, un pati galvenā ir izvēlēties laulāto. Dzīves galvenā jēga ir attiecības un tas, cik mēs katrs tajās esam apmierināti un saderīgi. Dzīvojot saderīgi, cilvēki ir līdzsvarā. Konferences mērķis ir saprast, kā latviskā pirts var palīdzēt sakārtot attiecības starp sievieti un vīrieti”, saka psihoterapeits un pirtnieks, biedrības „Lauku Pirtnieki” vadītājs Juris Batņa.

Konferences galvenā tematika saistīta ar partnerattiecībām ģimenē un to harmonizēšanu, ar latvisko kodu partnerattiecībās, dainās ietvertajiem padomiem spēcīgu attiecību veidošanā un pirts lomu tajā.

Konferencē piedalīsies pazīstami pirtnieki: psihoterapeits un pirtnieks Juris Batņa, pirtniece un psiholoģe Sarmīte Krišmane, pirtnieks un baltu zīmju pazinējs Roberts Šilings, pirtnieki Ieva un Ģirts Ančevski, Valda Vītola, Andris Plūģis, Iveta Zemniece. Diskusijās piedalīsies pirtnieki Vilnis Beihmanis, Viesturs Luka Indāns, Ričards Batarags, Kristīne Vallere. pirtniece, folkloriste un grāmatu autore Inese Krūmiņa, pirtniece un pirts skolas „Lielzemenes” vadītāja Aelita Vilde Batņa.

Konferences norisi kuplinās mūziķu Mikus Čavarta, Arta Gulbja un grupas „Pērkonvīri” uzstāšanās, kā arī pirtslietu tirdziņš un latviešu danču vakars.

Vairāk par konferenci lasiet: www.laukupirtnieki.lv

Kasjauns.lv/ Foto: Edijs Pālens/ LETA