Nenopirka nikonu, bet samontēja filmu par Gruziju!
foto: Publicitātes foto
Kultūra

Nenopirka nikonu, bet samontēja filmu par Gruziju!

Jauns.lv

“Nopirkšu nikonu!” – tā šopavasar tvītoja Ansis Pūpols, uzzinot, ka būs Eiroparlamenta deputāts. Kopš viņa pilnvaru beigām nu ir pagājuši trīs mēneši, un, kā noskaidrojām, dzīvē viss ir savādāk. Kameras joprojām nav, toties par sapelnīto algu ir tapusi filma par Gruziju, kur deputāts savu pilnvaru laikā paspēja pabūt divas reizes.

Nenopirka nikonu, bet samontēja filmu par Gruziju!...

“Gruzijas valdība pat vairs neveic kontroli uz robežlīnijas Dienvidosetijā, lai tikai nekaitinātu jauno sadarbības partneri – Krieviju, kas daļu Gruzijas 2009. gadā okupēja,” stāsta žurnālists. Pūpols atzīst – viņam sāp sirds par to, ka mūsu pašu acu priekšā zeme, kuru mēs pazīstam kā burvīgu kalnu, gardu vīnu un pasakainas virtuves paradīzi, pārvēršas par Krievijas specdienestu poligonu. “Notiek kaut kas absolūti neticams – tie paši cilvēki, kas pirms 15 gadiem piedzīvoja savas valsts iekarošanu, nu ir gatavi okupantiem kalpot un valstī ļaut brīvi rīkoties to specdienestiem,” ir šokēts Pūpols.

Par to, ka Krievijas Federālais drošības dienests brīvi rīkojas Gruzijā, liecina virkne pierādījumu, piemēram, FSB priekšnieka Bortņikova neformālās konsultācijas ar Gruzijas amatpersonām Tbilisi, stāsta Pūpols. Jaunajā filmā viņš arī atklāj, kādā veidā agrāk uz integrāciju Rietumu ekonomikā orientētā zeme nu kļuvusi par netīrās naudas atmazgātavu, atgriežoties ne tikai Krievijas politiskajā, bet arī ekonomiskajā apritē. Pūpola jaunāko filmu izrāda ReTV, to iespējams noskatīties portālā Nemelo.lv un žurnālista YouTube kanālā.

Pūpols filmu laiž klajā uzreiz divās versijās – latviešu un angļu valodā.

Filma - Gruzija uz Maskavas naža asmens