Uzmanīgi! Krāpnieki piedāvā izdevīgu piedāvājumu “Jēkabpils autobusu parka” klientiem
foto: Ekrānuzņēmums no viltus lapas
Novadu ziņas

Uzmanīgi! Krāpnieki piedāvā izdevīgu piedāvājumu “Jēkabpils autobusu parka” klientiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajā tīklā "Facebook" parādījusies lapa, kas SIA 'Jēkabpils autobusu parks' klientiem piedāvā iespēju sešus mēnešus braukt bez maksas sabiedriskajā transportā, iegādājoties viedkarti tikai par 2,35 eiro, informē "Jēkabpils Laiks".

Uzmanīgi! Krāpnieki piedāvā izdevīgu piedāvājumu “...

Uzņēmums brīdina iedzīvotājus, ka šī informācija ir nepatiesa un izplatīta ar krāpniecisku nolūku. SIA "Jēkabpils autobusu parks" valdes locekle Aija Vetere izskaidroja “Jēlabpils laikam”, ka paši šādu informāciju sociālajos tīklos neesot ievietojuši.

Viltus lapa "Facebook" platformā izveidota nesen. Publicēts tikai viens raksts, zem kura ir sarakstīti vairāki pozitīvi komentāri. Vienīgi komentārus ir sarakstījuši ārzemnieki. Publicētajam ziņojumam ir pievienota aizdomīga saite.

Vetere aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un neatvērt nezināmas izcelsmes saites, kā arī nesniegt savus datus šādās lapās. Šis ir pirmais gadījums, kad krāpnieki darbojas "Jēkabpils autobusu parka" vārdā. Uzņēmums ir vērsies pie "Facebook" administrācijas un, sadarbojoties ar Jēkabpils novada pašvaldību, izplatījis brīdinājumu iedzīvotājiem. Kaut arī uzņēmums šo lietu nav nodevis policijai, Vetere aicina iedzīvotājus, kuri, iespējams, ir snieguši savus datus un cietuši zaudējumus, vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

Uzņēmuma vadība uzsver, ka abonementa kartes un braucienu papildināšana nekad nenotiek caur sociālajiem tīkliem vai nezināmām interneta vietnēm. "Abonementa kartes var iegādāties tikai Jēkabpils autoostā, un papildināšana notiek vienīgi caur uzņēmuma oficiālo mājaslapu," skaidro Vetere. Iedzīvotāji tiek aicināti izmantot "Jēkabpils autobusu parka" oficiālo mājaslapu, kur ir pieejama visa aktuālā informācija par uzņēmuma pakalpojumiem un jaunumiem.