Agneses Lāces birojam pievienojies ārštata padomnieks juridiskajos jautājumos Māris Knoks
foto: LETA
Māris Knoks.
Kultūra

Agneses Lāces birojam pievienojies ārštata padomnieks juridiskajos jautājumos Māris Knoks

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Otrdien, 1.oktobrī, darbu sācis kultūras ministres Agneses Lāces ārštata padomnieks juridiskajos jautājumos Māris Knoks. Viņam ir vairāk nekā 30 gadu profesionālā pieredze valsts pārvaldē atbildības izvērtēšanas jomā un sarežģītu nestandarta jautājumu risināšanā, jauns.lv informē kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Rita Plūme.

Agneses Lāces birojam pievienojies ārštata padomni...

"Mana pēdējo gadu pieredze tieši dažādu jomu darbības iestāžu vadītāju biroju komandās ļauj man ikdienā ikvienu problēmu skatīt, galvenokārt, no tā skatu punkta, kā to risināt un ierastos risinājumus padarīt vēl efektīvākus. Esmu pārliecināts, ka manas zināšanas būs vērtīgs pienesums arī Kultūras ministrijas ikdienas darbā," norāda Māris Knoks. Kultūras ministres Agneses Lāces birojā strādā trīs ārštata padomnieki.

Knoks tiesājas ar Rīgas pašvaldību, kur viņš tika atstādināts no pilsētas izpilddirektora padomnieka amata. Rīgas pilsētas tiesa atzina Knoka atstādināšanu no amata par prettiesisku, nolēma par labu viņam piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju 10 000 eiro apmērā, un atjaunot amatā. Savukārt Rīgas pašvaldība nolēma pārsūdzēt šo tiesas spriedumu, ziņo aģentūra LETA.

Knoku no amata bija nolemts atbrīvot "funkciju pārklāšanās dēļ". Reaģējot uz gaidāmo atlaišanu, Knoks nolēma vērsties tiesā un aizstāvēt savas tiesības, jo uzskatīja, ka viņa atbrīvošana no amata ir politiska atriebība.

Knokam savulaik tika uzticēts pārbaudīt pārmetumus par iespējamu nesaimniecisku rīcību Satiksmes departamentā, kas noveda pie "Progresīvo" un "Jaunās vienotības" koalīcijas šķelšanās un Mārtiņa Staķa (P) nomaiņu ar Vilni Ķirsi (JV) Rīgas mēra amatā.