Pēc Krievijas drona nokrišanas Rēzeknē Aizsardzības ministrija atvēl teju 70 tūkstošus eiro Latgales medijiem
foto: LETA
Video kamera.
Sabiedrība
2024. gada 10. septembrī, 13:50

Pēc Krievijas drona nokrišanas Rēzeknē Aizsardzības ministrija atvēl teju 70 tūkstošus eiro Latgales medijiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas izskaņā Latvijas mediju telpu satricināja ziņa par Krievijas drona nokrišanu Rēzeknes novadā. Šodien, 10. septembrī, Aizsardzības ministrija ir nākusi klajā ar paziņojumu par finansiālu atbalstu Latgales informatīvās telpas stiprināšanai.

Pēc Krievijas drona nokrišanas Rēzeknē Aizsardzība...

Lai stiprinātu Latgales informatīvo telpu, kā arī veicinātu pierobežā dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju noturību pret Krievijas dezinformāciju un gatavību aizsargāt valsti, otrdien, 10. septembrī, Ministru kabinets apstiprināja Aizsardzības ministrijas iniciatīvu sniegt finansiālu atbalstu 69 794,17 eiro apmērā septiņiem projektiem “Atbalsts Latgales informatīvās telpas stiprināšanai” konkursa ietvaros.

Aizsardzības ministrija projektu konkursa “Atbalsts Latgales informatīvās telpas stiprināšana” ietvaros  saņēma 23 projektu konkursa pieteikumus, no kuriem 16 bija plašsaziņas līdzekļu, bet septiņi nevalstisko organizāciju projektu pieteikumi, kopā atbalstā pieprasot 224 452,17 eiro.

Aizsardzības ministrija skatīja un izvērtēja katru iesūtīto projektu konkursa pieteikumu atbilstoši izteiktajiem kritērijiem un lēma atbalstīt septiņus projektus – četrus nevalstisko organizāciju un trīs plašsaziņas līdzekļu projektu pieteikumus, kopā piešķirot 69 794,17  eiro šādā apmērā, kas sadalīti sekojošiem projektiem:

  • Vaduguns Ziemeļlatgales laikraksta projektam “Nekalposim svešiem kungiem” par summu 10 000 eiro;
  • Radio “Divu Krastu radio” projektam “Mūsu valsts - mūsu atbildība!” par summu 9989,76 eiro;
  • Ziņu portāla “Tvnet.lv” un “Apollo.lv” projektam “Latgales spēka stāsti” par summu 10 000 eiro;
  • Biedrības “ESI VASALS” projektam “Izglītoti iedzīvotāji ir daļa no informatīvās telpas Latgalē!” par summu 9890 eiro;
  • Latgalīšu kulturys ziņu portāla lakuga.lv projektam “Drošs, vēl drošāks – kliedējam mītus par aizsardzību” par summu 9999,41 eiro;
  • Latgaliešu kultūras biedrības projektam “Paskaidro man Piedruju!” par summu 10 000 eiro;
  • Biedrības “Ludzas rajona partnerība” projektam “Drošība Eiropas Savienības un Latvijas pierobežā Ludzas novadā sākas ar katru iedzīvotāju pašu” par summu 9915 eiro.

Realizējot projektus, Latgales iedzīvotāji tiks uzrunāti un tiem tiks nodoti ar aizsardzības nozari saistīti vēstījumi, tostarp par valsts aizsardzības pasākumiem, iespējām iesaistīties visaptverošā valsts aizsardzībā, personisko atbildību valsts aizsardzības nodrošināšanā un citiem aizsardzības nozares aktuāliem tematiem. Papildus, atbalstot nevalstisko organizāciju tiešās komunikācijas aktivitātes, tiks stiprināta tieši Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas pierobežā dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju informētība, noturība un gatavība aizsargāt Latviju.

Paredzēts, ka plašsaziņas līdzekļi projektu ietvaros veidos publikāciju ciklu laikrakstā, radio raidījumu ciklu, kā arī saturu audiovizuālā formātā publicēšanai interneta lapās un sociālajos tīklos.

Savukārt, nevalstiskās organizācijas īstenos individualizētākas komunikācijas aktivitātes, veidojot dažādus formālus un neformālus seminārus, interaktīvas nodarbības, darbnīcas un izbraucienus Latgales iedzīvotājiem, fokusējoties tieši uz pierobežas iedzīvotājiem. Kopumā, atbalstot konkrētos projektu pieteikumus, tiks aptverta visa Latgales plānošanas reģiona teritorija.