Gatavošanās pasākumam "Ābolu laiks Durbē" (foto: Durbes kultūras nams / "Facebook")

Gatavošanās pasākumam "Ābolu laiks Durbē"; 2024. gada septembris

Arvien spēcīgāk jūtama ābolu smarža Latvijas mazākajā pilsētā Durbē, kura jau šìs nedēļas nogalē, 14.septembrī no plkst.10.00, aicina un gaidīs ...

Novadu ziņas

FOTO: Durbē acis mielo brīnišķīgas ābolu kompozīcijas, gatavojoties lielajiem svētkiem “Ābolu laiks Durbē”

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 14. septembrī, no pulksten 10 jau divpadsmito reizi Durbes dārznieka Sīmaņa Klēvera ābeļu dārzā un Skolas ielā ikviens aicināts svinēt rudeni un ābolu ražas laiku pasākumā “Ābolu laiks Durbē”, vēsta liepājniekiem.lv.

FOTO: Durbē acis mielo brīnišķīgas ābolu kompozīci...

Šī gada pasākuma īpašais notikums būs jaunā ābeļu dārza kupola atklāšana par godu dārznieka Sīmaņa Klēvera 190 gadu atceres jubilejai, vēsta Dienvidkurzemes novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Elbere.

Svētku dienā norisināsies mājražotāju un amatnieku tirgus, ābolu izstāde un degustācijas, Durbes ābolu raušu izstāde un degustācija, riteņbraucēju šķēršļu joslas sacensības bērniem un pieaugušajiem, kā arī konkursa “Durbes lielākais ābols 2024” apbalvošana un citas aktivitātes.

Uz svētku skatuves uzstāsies Liepājas vokālā mūzikas studija “Stari”, muzikālā leļļu teātra izrāde bērniem “Var gadīties, ka atgadās”, Miķelis Ābols ar akustisko koncertu, kā arī citi muzikāli pārsteigumi.

“Pirmie Ābolu svētki radās sastrādājoties Durbes kultūras namam un toreizējā Durbes novada lauksaimniecības konsultantei Maijai Lankupei. Šobrīd svētkus esam iedibinājuši kā ikgadēju un ļoti gaidītu pilsētiņas tradīciju, kas palīdz popularizēt vietējos ābolu audzētājus un viņu izaudzētās ābolu šķirnes Durbē un tās apkārtnē,” par svētkiem stāsta Durbes pilsētas kultūras pasākumu organizatore Daira Veilande.

Svinēt ābolu ražas laiku aicina arī Medzes kultūras nams, kur 13. septembrī no pulksten 14 līdz 20 būs viss ar, par un ap āboliem – mākslas darbnīcas, lauku labumu tirdziņš un ābolu drumstalu maizes meistarklase.

Savukārt 14. septembrī no pulksten 11 sezonas noslēguma pasākumā apmeklētājus gaidīs mākslinieku un rezidenču centrs “Serde” Aizputē ikgadējā mākslas un amatniecības gadatirgū “Āboļošana”, bet 28. un 29. septembrī no pulksten 11 bioloģiskajā ābeļu selekcijas dārzā “Meldri” Otaņķu pagasta Rudē būs ābolu degustācijas un dārza apskate kopā ar saimnieku Eglonu Brūnu, atgādina liepājniekiem.lv.

Pilna svētku programma atrodama novada mājaslapā.