Cēsīs uz sabiedrisko tualeti ar bankas karti! Nejēdzība vai mūsdienās pašsaprotama lieta?
foto: Facebook
Cēsīs sabiedriskās tualetes turpmāk par maksu.
Novadu ziņas

Cēsīs uz sabiedrisko tualeti ar bankas karti! Nejēdzība vai mūsdienās pašsaprotama lieta?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Lai uzturētu publiskās tualetes tīras un kārtīgas, no 19. augusta Cēsīs ieviests sabiedrisko tualešu maksas režīms. Sociālajā tīklā “Facebook” ievietota bilde ar to, ka sabiedriskā tualete aprīkota ar karšu termināli, kas rada jautājumus par to, kā rīkoties, piemēram, vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuri ne vienmēr ir izveicīgi ar bankas karti?

Cēsīs uz sabiedrisko tualeti ar bankas karti! Nejē...

“Izmaiņas sabiedrisko tualešu lietošanas un maksas kārtībā nepieciešams veikt, lai novērstu tajās regulāri notiekošo vandālismu un personu nakšņošanu," pieņemot jaunos noteikumus, skaidroja Cēsu novada pašvaldība.

Lielākai daļai sabiedriskās tualetes apmaksai pieejams karšu terminālis. Maksa par pašvaldības publisko tualešu apmeklējumu – 0,50 EUR.

Ar jauno kārtību sociālajā tīklā “Facebook” padalījusies arī cēsiniece Dace, ievietojot fotogrāfiju ar tualeti, kas aprīkota ar karšu termināli. Dace bildi parakstījusi ar vārdiem: “Ja nav bankas kartes, bet ir tikai skaidra nauda, tad vai nu krūmiņos vai arī biksiņās!”

Liela daļa komentētāju gan, šķiet, apmierināti ar jauno kārtību. 

Māris norāda: "Ir pīkstināmās kartes un telefoni. Tie, kas par vecajiem cilvēkiem baigi iestājas, lai iet un palīdz viņiem pie augstāk minētā tikt vai iemācīt lietot. Savādāk pilns ar tādiem, kuri pasaka, ko darīt un kam palīdzēt, bet tajā pašā laikā paši neko nedara."

Lāsma, kuras mamma strādā Torņa ielas tualetē par apkopēju, skaidro, ka kartes tika ieviestas tikai tāpēc, ka sabiedriskajās tualetēs regulāri tika darītas cūcības: “Bezpajumtnieka dzēra, drēbes izmētāja, ieslēdzās kabīnēs, pīpēja iekšā, durvis tika sadauzītas un appūstas sienas, bardaks regulārs, papīri izmētāti. Kopš ir karšu sistēma uz pusi tīrāka tualete ir. Esmu priecīga par karšu sistēmu.”

Edgars tikmēr norāda, ka tikmēr “Solo” ir tikai tāda tualete, kas pieņem monētas, un, viņaprāt, gan 21. gadsimtā reti, kam kabatā džinkst kapeikas.

Egils tikmēr pamanījis, ka šīs pašas tualetes durvju logā ir lasāma informācija, ka ar monētām var norēķināties Smilšu laukuma tualetē, kur pagaidām ir bezmaksas ieeja.

Cēsu pašvaldība ir aicinājusi iedzīvotājus un pilsētas viesus būt saprotošiem, kā arī ziņot aplikācijā "Cēsu novads" vai zvanot pa tālruni 8911 gadījumos, ja tiek novērotas problēmsituācijas.