Latvijā atgriezušies pirmie jaunieši, kuri tūrisma operatora neizdarības dēļ "iestrēga" Spānijā; otru grupu gaida rīt
Pirmie Spānijā dramatiskos apstākļos "iestrēgušie" jaunieši atvesti mājās (foto: Ārlietu ministrija)
Sabiedrība

Latvijā atgriezušies pirmie jaunieši, kuri tūrisma operatora neizdarības dēļ "iestrēga" Spānijā; otru grupu gaida rīt

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

"Latviju sasnieguši pirmie divi autobusi ar jauniešiem, kuri bija devušies uz Portugāli. Paredzēts, ka otra jauniešu grupa Rīgā ieradīsies rīt. Ārlietu ministrija turpina sniegt atbalstu Latvijas valstspiederīgajiem, kuriem sarežģītās situācijās ārvalstīs ir nepieciešama palīdzība," paziņoja Ārlietu ministrija.

Latvijā atgriezušies pirmie jaunieši, kuri tūrisma...

Jauns.lv jau vēstīja, ka sestdien tika uzsākta arī 66 tūristu repatriācijas procedūra tai ceļotāju grupai, kura ar brauciena organizētāju autobusu devās atpakaļceļā no Portugāles uz Latviju, bet autobusam radās tehniskas problēmas un tūrisma operatoram nav iespēju nogādāt ceļotājus Latvijā. Trīs ceļotāju grupu repatriācija  tika uzsākta saistībā ar SIA “Fisom” nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām.

Astoņdesmit viens ceļotājs uzsāka mājupceļu no kempinga Spānijā, piektdienas, 9. augusta pēcpusdienā, aptuveni plkst. 17.00 pēc Spānijas laika, divos autobusos. Ņemot vērā, ka Francijā radās nopietnas tehniskas problēmas arī autobusam, kas veda SIA “Fisom” tūristu grupu no Portugāles, un brauciena organizatoram nebija citu iespēju turpināt ceļu un nodrošināt saistību izpildi, PTAC sadarbībā ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu sestdien, 10. augustā, uzsāka arī 64 ceļotāju (no kuriem 55 ir nepilngadīgas personas) repatriāciju uz Latviju.

Ņemot vērā, ka PTAC SIA “Fisom” ir anulējis  tūrisma operatora licenci, turpmākie šī operatora ceļojumi nenotiks. Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvākajā laikā, jo pašlaik prioritāte ir tūristu, no kuriem liela daļa ir bērni, nogādāšana atpakaļ Latvijā.