Gruzijas pilsonis ar nelegālajiem imigrantiem bēg no robežsargiem un iebrauc grāvī
foto: Shutterstock
Ilustratīvs attēls.
112
2024. gada 15. jūlijā, 16:06

Gruzijas pilsonis ar nelegālajiem imigrantiem bēg no robežsargiem un iebrauc grāvī

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Piektdien, 12.jūlijā, robežsardze par nelegālo imigrantu pārvadāšanu aizturējusi kādu Gruzijas pilsonis, informēja Valsts robežsardze.

Gruzijas pilsonis ar nelegālajiem imigrantiem bēg ...

Veicot pastiprinātas robežapsardzības pasākumus, robežsargi uz autoceļa Dagda-Aglona pamanīja "BMW" markas automašīnu ar aizdomīgām personām un devās tai nopakaļ. Pamantot sekotājus, automašīnas vadītājs strauji uzņēmis ātrumu.

Robežsargi ieslēguši bākugunis un skaņas signālu, taču šoferis nav reaģējis, turpinājis paātrināties, līdz zaudējis kontroli pār spēkratu un iebraucis grāvī. Pēc avarēšanas gan automašīnas šoferis, gan četri pasažieri pametuši spēkratu un metušies bēgt kājām.

Pēc neilga laika, piesaistot kinologu ar dienesta suni, visas personas tika aizturētas. Konstatēts, ka automašīnas vadītājs ir Gruzijas pilsonis, kurš pārvadāja četras aziātiskas izcelsmes personas bez derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret Gruzijas pilsoni sākts kriminālprocess. Par minētajām darbībām personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem. Savukārt migranti, pēc robežsardzes sniegtās informācijas, "atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas".