Sarunu festivāla "LAMPA" pirmā diena

Piektdien, 5. jūlijā, Cēsīs desmito reizi atklāts Sarunu festivāls LAMPA, kas divās dienās aizvadīs diskusijas par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām. ...

gallery icon
42
Sabiedrība
2024. gada 5. jūlijs, 19:25

FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Piektdien, 5. jūlijā, Cēsīs desmito reizi atklāts Sarunu festivāls "Lampa", kas divās dienās aizvadīs diskusijas par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām. Arī šogad pasākums pulcējis kuplu pulku sabiedrībā zināmu ļaužu.

Festivāla pirmās dienas programmā bija iekļauti186 notikumi, par ļoti dažādām tēmām – sabiedrībā valdošajiem mītiem par lauksaimniekiem, latviešu karavīriem Otrajā pasaules karā, dzīvnieku tiesībām uz dzīvību, mākslu publiskajā telpā, sabiedrības polarizācijas riskiem, nākotnes arhitektūru, palīdzību dzemdībās, bērnu literatūru, austrumu robežu, pāriešanu uz izglītību latviešu valodā un daudz ko citu.

Apmeklētāji arī tika aicināti darināt ukraiņu motankas, piedalīties lomu spēlē par dezinformāciju un mediju ētikas jautājumiem, mākslas terapijas meistarklasē un mērķu izvirzīšanas darbnīcā, noskatīties monoizrādi no Daugavpils “Cilvēks un tirāns”, ļauties pļavas valdzinājumiem, vērot tiešraidē Eiropas čempionāta futbolā ceturtdaļfināla spēli, pasmaidīt par citu piedzīvotajām neražām un ķibelēm profesionālajā dzīvē “FuckUp nights Riga” pasākumā un iesildīties gaidāmajam “Politiķu disko” kopā ar Lielbritānijas vēstnieku Polu Bramelu DJ lomā.   

Dienas izskaņā plkst. 23.59 skatuvi DOTS pieskandinās par tradīciju kļuvusī “Politiķu disko” nakts ballīte, kurā LAMPAS apmeklētājiem būs iespēja novērtēt vairāku Latvijas politiķu muzikālo gaumi kopā ar labāko klubu un ballīšu dīdžeju Tomu Grēviņu. Šogad dīdžeja lomā iejutīsies Cēsu mērs Jānis Rozenbergs (“Vienotība”), Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (Zaļo un Zemnieku savienība) un jaunievēlētie Eiropas Parlamenta deputāti Rihards Kols (“Nacionālā Apvienība”) un Mārtiņš Staķis (“Progresīvie”).